O noua taxa auto e pe drum

O noua taxa auto e pe drum
Taxa auto ar putea reveni la valorile din iulie nu mai devreme de inceputul lui februarie, potrivit ministrului mediului, Nicolae Nemirschi.

Seful de la Mediu a declarat, dupa ultima sedinta de guvern, ca executivul va initia un proiect de lege care sa fie dezbatut in parlament pentru transformarea taxei de prima inmatriculare intr-o taxa anuala care sa fie platita de toti posesorii de masini, in functie de gradul de poluare al autovehiculului, dupa principiul cine polueaza plateste“.

Nemirschi a declarat ca viitoarea lege ar impaca astfel si Comisia Europeana, care a trimis Romaniei o scrisoare prin care avertiza ca triplarea taxei auto pentru masinile second-hand incalca reglementarile comunitare.

Guvernul a promis, la sfarsitul anului trecut, ca va lua o decizie cu privire la taxa auto in cea de-a doua jumatate a lunii ianuarie. Un memorandum privind viitoarea varianta a taxei auto a fost dezbatut in ultima sedinta de guvern, fara a se lua insa vreo decizie.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
467

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
62

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
79

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...