O nouă sursă de finanțate identificată pentru Teatrul Eminescu!

O nouă sursă de finanțate identificată pentru Teatrul Eminescu!
Executivul Primăriei Botoșani a identificat o nouă sursă de unde ar putea primi finanțare în vederea finalizării lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu. Potrivit primarului Cătălin Flutur, fondurile ar putea fi atrase de la Ministerul Dezvoltării Regionale, pe Ordonanța 28.

În ceea ce privește contractul cu firma Victor Construct, care a câștigat licitația pentru realizarea investiției, acesta a fost doar suspendat, nu și reziliat.

"Am găsit o variantă și pentru o altfel de finanțare pentru teatru, suntem eligibili și mă mir că nu au găsit-o până acum. Se poate pe Ordonanța 28 de la Ministerul Dezvoltării direct. Mergem și pe cealaltă variantă. Și atunci ce sens are să intrăm într-un proces de durată, să nu știu ce fac cu teatrul la vară? Contractul îl reziliem dacă finanțatorul este altul decât Primăria Municipiului Botoșani, CNI sau MDRAP. Ce sens avea să reziliem până nu știm sigur că vine finanțarea de acolo. Numai ei pot să ne spună", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Până când vor fi reluate lucrările la teatru, și asta doar atunci când va exista finanțare, Primăria va trebuia să asigure conservarea obiectivului, care se află în șantier.

"Mi-a parvenit pe masă un proces de inspecție de la Inspectoratul în Construcții semnat pe data de 23 iunie. Era ziua în care s-a făcut ședința de constituire a Consiliului Local la care a participat și domnul manager de proiect Herghelegiu. Din acest material este clar că trebuie să întreținem clădirea pe perioada sezonului rece, să o conservăm. Nu putem să o facem decât printr-o firmă de construcții și un mic contract", a mai spus Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parfumul de lavandă botoșănean! FOTO

astăzi, 17:11
144

În luna mai a anului 2014, doi tineri, Emanuela și Andreas Holercă, au investit inițial 5.000 de euro în plantarea unui număr de 14.500 butaşi de Lavandula angustifolia Blue Scent, pe...

"Postul, exercițiu pentru libertate", conferința susținută de Arhimandrit Nicodim Petre la Biserica Vovidenia Botoșani!

astăzi, 16:43
66

Biserica Ortodoxă organizează în perioada Postului Sfintelor Paşti mai multe activităţi cu credincioşii, între acestea fiind conferinţele şi întâlnirile duhovniceşti....

Elevii din Botoșani, încurajați să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române!

astăzi, 16:26
121

Forţele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare, vineri, 23 martie 2018, la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani, în intervalul orar 12....