O nouă sursă de finanțate identificată pentru Teatrul Eminescu!

O nouă sursă de finanțate identificată pentru Teatrul Eminescu!
Executivul Primăriei Botoșani a identificat o nouă sursă de unde ar putea primi finanțare în vederea finalizării lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu. Potrivit primarului Cătălin Flutur, fondurile ar putea fi atrase de la Ministerul Dezvoltării Regionale, pe Ordonanța 28.

În ceea ce privește contractul cu firma Victor Construct, care a câștigat licitația pentru realizarea investiției, acesta a fost doar suspendat, nu și reziliat.

"Am găsit o variantă și pentru o altfel de finanțare pentru teatru, suntem eligibili și mă mir că nu au găsit-o până acum. Se poate pe Ordonanța 28 de la Ministerul Dezvoltării direct. Mergem și pe cealaltă variantă. Și atunci ce sens are să intrăm într-un proces de durată, să nu știu ce fac cu teatrul la vară? Contractul îl reziliem dacă finanțatorul este altul decât Primăria Municipiului Botoșani, CNI sau MDRAP. Ce sens avea să reziliem până nu știm sigur că vine finanțarea de acolo. Numai ei pot să ne spună", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Până când vor fi reluate lucrările la teatru, și asta doar atunci când va exista finanțare, Primăria va trebuia să asigure conservarea obiectivului, care se află în șantier.

"Mi-a parvenit pe masă un proces de inspecție de la Inspectoratul în Construcții semnat pe data de 23 iunie. Era ziua în care s-a făcut ședința de constituire a Consiliului Local la care a participat și domnul manager de proiect Herghelegiu. Din acest material este clar că trebuie să întreținem clădirea pe perioada sezonului rece, să o conservăm. Nu putem să o facem decât printr-o firmă de construcții și un mic contract", a mai spus Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiectul prin care poți plăti o amendă rutieră în 15 zile a fost aprobat

astăzi, 18:11
155

Desigur, întreaga știre nu te afectează dacă respecți mereu legea și nu ești pasibil să primești o amendă rutieră. Practic, pentru șoferii corecți, care conduc cu viteza legală și ...

Alerta in Germania: Cel putin 14 oameni au fost injunghiati intr-un autobuz

astăzi, 18:03
485

Cel putin 14 persoane au fost ranite dupa ce un individ a comis vineri un atac cu un cutit intr-un autobuz, in oraselul Lubeck, situat in nordul Germaniei.Potrivit surselor citate de site-ul Lubec...

Gheorghe Hagi, cel mai experimentat antrenor din Liga 1. Pe ce loc se află antrenorul FC Botoșani!

astăzi, 15:33
264

Gheorghe Hagi este cel mai experimentat dintre cei 14 tehnicieni care iau startul în ediția 2018-2019 a Ligii 1.  În plus, antrenorul Viitorului este singurul care are în palma...