O nouă avertizare meteo emisă de meteorologi!

Meteorologii au emis, sâmbătă, o nouă atenţionare meteo de înrăutăţire a vremii. 

O nouă avertizare meteo emisă de meteorologi!

Fenomene vizate: precipitații mixte în vest, nord și centru, ninsori la munte, intensificări ale vântului. În intervalul 09 decembrie, ora 11 – 10 decembrie, ora 20.00 în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, vor fi precipitații moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

În regiunile sudice și sud-estice precipitații locale se vor semnala în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în prima parte a zilei de duminică și vor fi ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsoare.

La munte aria ninsorilor va fi în extindere începând cu masivele vestice, iar vântul va prezenta intensificări susținute. Temporar vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze în medie de 45...55 km/h.

În toate zonele de munte, temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60...70 km/h, iar pe creste peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

În intervalul 9 decembrie, ora 15.00-10 decembrie, ora 16.00, în toate zonele de munte, temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60...70 km/h, iar pe creste peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

În intervalul 10 decembrie, orele 02.00-16.00, în sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei vântul va avea intensificări  cu viteze de 55...60 km/h și temporar 70 km/h.

 

     

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
292

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5389

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
212

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...