O fotografie lângă tricolor şi o înregistrare intonând imnul, condiţie pentru candidatura la alegerile locale

O fotografie lângă tricolor şi o înregistrare intonând imnul, condiţie pentru candidatura la alegerile locale
O fotografie lângă tricolor şi o înregistrare cu recitarea sau intonarea a cel puţin unei strofe din imnul naţional. Acestea sunt cele două criterii pe care un senator vrea să le adauge în procesul de selecţie a candidaţilor pentru primării sau pentru funcţia de consilieri judeţeni sau locali. 
Social-democratul Ovidiu Donţu a înaintat o propunere legslativă prin care cere ca, odată cu depunerea candidaturilor, politicienii să-şi dovedească ataşamentul" faţă de ţară prin prezentarea unor astfel de dovezi şi dă exemplul Republicii Moldova, acolo unde, la depunerea jurământului, miniştrii "se apleacă în faţa drapelului naţional şi îl sărută".
La depunerea candidaturilor pentru funcţiile de consilieri locali sau judeţeni ori de primari, trebuie depuse şi câte o fotografie a fiecărui candidat, îmbrăcat într-o ţinută decentă, realizată lângă drapelul României şi, în cazul în care doreşte, cel al Uniunii Europene, dar şi o înregistrare audio-video cu fiecare candidat recitând sau intonând, în limba română, cel puţin o strofă din imnul naţional al României, reiese dintr-o propunere legislativă iniţiată de social-democratul Ovidiu Donţu, arata Gandul.info.
Potrivit expunerii de motive care însoţeşte propunerea legislativă, obligativitatea recitării sau a intonării a cel puţin o strofă din imn va demonstra cunoaşterea minimală de către candidaţi a respectivului simbol naţional.

"În ceea ce priveşte drapelul, consider că, prin fotografierea candidatului lângă acesta, are loc o recunoaştere a acestui simbol naţional, candidatul fiind liber, dacă doreşte, să îşi demonstreze ataşamentul prin diverse moduri cum se întâmplă de exemplu în Republica Moldova la momentul jurământului de către miniştri. Aceştia se apleacă în faţa drapelului naţional şi îl sărută, indiferent dacă sunt femei sau bărbaţi. Emoţionant!", se mai arată în expunerea de motive.

Senatul este primă cameră sesizată în cazul acestui proiect, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cunoscutul realizator de radio Andrei Gheorghe! VIDEO

Luni, 19 Martie 2018
358

Televiziunile centrale au anunțat, luni seara, că a murit Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio și TV.Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat ...

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

Luni, 19 Martie 2018
227

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

Luni, 19 Martie 2018
103

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...