O fotografie lângă tricolor şi o înregistrare intonând imnul, condiţie pentru candidatura la alegerile locale

O fotografie lângă tricolor şi o înregistrare intonând imnul, condiţie pentru candidatura la alegerile locale
O fotografie lângă tricolor şi o înregistrare cu recitarea sau intonarea a cel puţin unei strofe din imnul naţional. Acestea sunt cele două criterii pe care un senator vrea să le adauge în procesul de selecţie a candidaţilor pentru primării sau pentru funcţia de consilieri judeţeni sau locali. 
Social-democratul Ovidiu Donţu a înaintat o propunere legslativă prin care cere ca, odată cu depunerea candidaturilor, politicienii să-şi dovedească ataşamentul" faţă de ţară prin prezentarea unor astfel de dovezi şi dă exemplul Republicii Moldova, acolo unde, la depunerea jurământului, miniştrii "se apleacă în faţa drapelului naţional şi îl sărută".
La depunerea candidaturilor pentru funcţiile de consilieri locali sau judeţeni ori de primari, trebuie depuse şi câte o fotografie a fiecărui candidat, îmbrăcat într-o ţinută decentă, realizată lângă drapelul României şi, în cazul în care doreşte, cel al Uniunii Europene, dar şi o înregistrare audio-video cu fiecare candidat recitând sau intonând, în limba română, cel puţin o strofă din imnul naţional al României, reiese dintr-o propunere legislativă iniţiată de social-democratul Ovidiu Donţu, arata Gandul.info.
Potrivit expunerii de motive care însoţeşte propunerea legislativă, obligativitatea recitării sau a intonării a cel puţin o strofă din imn va demonstra cunoaşterea minimală de către candidaţi a respectivului simbol naţional.

"În ceea ce priveşte drapelul, consider că, prin fotografierea candidatului lângă acesta, are loc o recunoaştere a acestui simbol naţional, candidatul fiind liber, dacă doreşte, să îşi demonstreze ataşamentul prin diverse moduri cum se întâmplă de exemplu în Republica Moldova la momentul jurământului de către miniştri. Aceştia se apleacă în faţa drapelului naţional şi îl sărută, indiferent dacă sunt femei sau bărbaţi. Emoţionant!", se mai arată în expunerea de motive.

Senatul este primă cameră sesizată în cazul acestui proiect, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bilete mai scumpe la transportul în comun în municipiul Botoşani

astăzi, 18:17
228

În şedinţa ordinară de joi, consilierii municipali vor dezbate şi aproba două proiecte de hotărâre ce vizează majorare tarifelor de transport cu maxi- taxi şi cu tramvaiul.Eltr...

Accident la Baisa, traficul este restricţionat!

astăzi, 15:45
1046

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

astăzi, 11:41
352

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...