O fotografie lângă tricolor şi o înregistrare intonând imnul, condiţie pentru candidatura la alegerile locale

O fotografie lângă tricolor şi o înregistrare intonând imnul, condiţie pentru candidatura la alegerile locale
O fotografie lângă tricolor şi o înregistrare cu recitarea sau intonarea a cel puţin unei strofe din imnul naţional. Acestea sunt cele două criterii pe care un senator vrea să le adauge în procesul de selecţie a candidaţilor pentru primării sau pentru funcţia de consilieri judeţeni sau locali. 
Social-democratul Ovidiu Donţu a înaintat o propunere legslativă prin care cere ca, odată cu depunerea candidaturilor, politicienii să-şi dovedească ataşamentul" faţă de ţară prin prezentarea unor astfel de dovezi şi dă exemplul Republicii Moldova, acolo unde, la depunerea jurământului, miniştrii "se apleacă în faţa drapelului naţional şi îl sărută".
La depunerea candidaturilor pentru funcţiile de consilieri locali sau judeţeni ori de primari, trebuie depuse şi câte o fotografie a fiecărui candidat, îmbrăcat într-o ţinută decentă, realizată lângă drapelul României şi, în cazul în care doreşte, cel al Uniunii Europene, dar şi o înregistrare audio-video cu fiecare candidat recitând sau intonând, în limba română, cel puţin o strofă din imnul naţional al României, reiese dintr-o propunere legislativă iniţiată de social-democratul Ovidiu Donţu, arata Gandul.info.
Potrivit expunerii de motive care însoţeşte propunerea legislativă, obligativitatea recitării sau a intonării a cel puţin o strofă din imn va demonstra cunoaşterea minimală de către candidaţi a respectivului simbol naţional.

"În ceea ce priveşte drapelul, consider că, prin fotografierea candidatului lângă acesta, are loc o recunoaştere a acestui simbol naţional, candidatul fiind liber, dacă doreşte, să îşi demonstreze ataşamentul prin diverse moduri cum se întâmplă de exemplu în Republica Moldova la momentul jurământului de către miniştri. Aceştia se apleacă în faţa drapelului naţional şi îl sărută, indiferent dacă sunt femei sau bărbaţi. Emoţionant!", se mai arată în expunerea de motive.

Senatul este primă cameră sesizată în cazul acestui proiect, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Protestul REZIST, de la Botoșani, atent supravegheat de jandarmi

astăzi, 13:22
32

Libertatea de întrunire este un drept prevăzut de Constituția Românei, iar jandarmii vor asigura protecția persoanelor pașnice, intervenind punctual doar în cazul apariției unor...

Remiză pentru FC Botoşani în al treilea amical al iernii

astăzi, 12:32
51

Elevii lui Costel Enache au obţinut un 2-2, după ce au deschis scorul şi apoi s-au văzut conduşi. Mircea Axente a marcat în minutul 21, însă Trijic a egalat în minutul 32....

Directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor, despre incidentul de la Premiile Eminescu: "N-aș face niciodată așa ceva: să profit de buna credință a unei gazde pentru a face un scandal autopromoțional în casa gazdei"

astăzi, 12:30
231

Daniel Cristea-Enache, directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor din România, a acceptat, într-o postare publică pe Facebook, faptul că poemul citit de Medeea Iancu pe scena Gal...