O fotografie lângă tricolor şi o înregistrare intonând imnul, condiţie pentru candidatura la alegerile locale

O fotografie lângă tricolor şi o înregistrare intonând imnul, condiţie pentru candidatura la alegerile locale
O fotografie lângă tricolor şi o înregistrare cu recitarea sau intonarea a cel puţin unei strofe din imnul naţional. Acestea sunt cele două criterii pe care un senator vrea să le adauge în procesul de selecţie a candidaţilor pentru primării sau pentru funcţia de consilieri judeţeni sau locali. 
Social-democratul Ovidiu Donţu a înaintat o propunere legslativă prin care cere ca, odată cu depunerea candidaturilor, politicienii să-şi dovedească ataşamentul" faţă de ţară prin prezentarea unor astfel de dovezi şi dă exemplul Republicii Moldova, acolo unde, la depunerea jurământului, miniştrii "se apleacă în faţa drapelului naţional şi îl sărută".
La depunerea candidaturilor pentru funcţiile de consilieri locali sau judeţeni ori de primari, trebuie depuse şi câte o fotografie a fiecărui candidat, îmbrăcat într-o ţinută decentă, realizată lângă drapelul României şi, în cazul în care doreşte, cel al Uniunii Europene, dar şi o înregistrare audio-video cu fiecare candidat recitând sau intonând, în limba română, cel puţin o strofă din imnul naţional al României, reiese dintr-o propunere legislativă iniţiată de social-democratul Ovidiu Donţu, arata Gandul.info.
Potrivit expunerii de motive care însoţeşte propunerea legislativă, obligativitatea recitării sau a intonării a cel puţin o strofă din imn va demonstra cunoaşterea minimală de către candidaţi a respectivului simbol naţional.

"În ceea ce priveşte drapelul, consider că, prin fotografierea candidatului lângă acesta, are loc o recunoaştere a acestui simbol naţional, candidatul fiind liber, dacă doreşte, să îşi demonstreze ataşamentul prin diverse moduri cum se întâmplă de exemplu în Republica Moldova la momentul jurământului de către miniştri. Aceştia se apleacă în faţa drapelului naţional şi îl sărută, indiferent dacă sunt femei sau bărbaţi. Emoţionant!", se mai arată în expunerea de motive.

Senatul este primă cameră sesizată în cazul acestui proiect, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

astăzi, 20:49
1955

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

astăzi, 20:02
730

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

astăzi, 19:15
498

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...