O firmă din Botoșani a dat lovitura: a câștigat o licitație de 20 de milioane de euro!

O firmă din Botoșani a dat lovitura: a câștigat o licitație de 20 de milioane de euro!

   Buna Ziua Iasi

Investitia va fi realizata la Holboca, iar constructorul va fi o firma din Botosani.  Unul din cele mai importante proiecte de mediu ale Iasului ar putea fi demarat in viitorul apropiat. Modernizarea instalatiilor poluante ale CET II ar urma sa fie gestionata de o firma din Botosani.

 Botosanenii, in asociere cu o firma din Germania, au avut castig de cauza in fata unei asocieri suedezo-romane. Instalarea unor dotari care ar urma sa reduca poluarea cu sulf, generata de CET II Holboca, ar urma sa fie demarata luna aceasta, sustin oficialii din cadrul municipalitatii. Gasirea unui consortiu care sa gestioneze atat proiectarea, cat si lucrarile propriu-zise la instalatiile de ardere de la CET II Holboca a durat circa trei ani, primele proceduri fiind demarate in 2011.  De atunci, au fost organizate doua licitatii. Prima a fost anulata, municipalitatea fiind nevoita sa reia procedurile.

La ultima licitatie s-au inscris doua asocieri de firme, una germano-romana, SC ELSACO SA - SC DOOSAN IMGB SA, si una suedezo-romana SC Alstom Power Sweden AB - SC ALSTOM INFRASTRUCTURE ROMÂNIA SRL - SC ROMELECTRO SA.

"Ne bucuram sa putem anunta ca am reusit sa clarificam situatia in cazul proiectului de pe POS Mediu, care vizeaza realizarea unei instalatii de desulfurare la CET II. Curtea de Apel a respins solicitarile celor de la Alstom cu privire la o decizie a Comisiei Nationale de Solutionare a Contestatiilor, castigatoare a licitatiei fiind firma ELSACO, care are o oferta de circa 96 de milioane de lei. Licitatiile de pe POS Mediu sunt un pic diferite de celelalte, firma fiind obligata sa vina atat cu partea de proiectare, cat si cu cea de lucrari. Termenul in care trebuie sa ne incadram expira la finele lui 2015 si de aceea, in zece zile vom semna si contractul. Toate intarzierile au fost provocate de existenta a trei sau patru tehnologii de transformare a emisiilor de sulf din gaze in pulberi, fiecare ofertant incercand sa aduca in fata ceva diferit", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

"Deocamdata noi nu am fost anuntati de municipalitate, am aflat doar despre decizia instantei. Contestatiile acestea ne-au incurcat, putem spune, prin prisma limitarii duratei de timp pana la care este posibila inchiderea proiectului. Pe aceasta piata, concurenta este insa foarte acerba si se merge pana la capat", a declarat Cornel Bulibenchi, director executiv al unei divizii din cadrul ELSACO.

Sursa: Buna Ziua Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
859

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
271

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
229

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...