O fetita de 13 ani a castigat in instanta dreptul de a muri!

O fetita de 13 ani a castigat in instanta dreptul de a muri!

 Hannah Jones: Am suferit prea mult!  www.liveleak.com

Hannah Jones, in varsta de 13 ani, bolnava de o forma rara de leucemie, a luat decizia de a refuza un transplant de inima care i-ar fi prelungit viata, declarand ca a suferit prea mult. Ea vrea acum doar sa isi traiasca ultimele zile alaturi de familie, intr-o vacanta pe care si-a dorit-o dintotdeauna.

Fetita din Marea Britanie si-a petrecut viata in spitale de la cinci ani si a castigat, in justitie, lupta impotriva medicilor care incercau sa o determine sa accepte transplantul, relateaza guardian.co.uk.

Dupa ce a fost diagnosticata cu leucemie, Hannah a fost tratata cu un medicament foarte puternic, pentru a opri infectia, care insa i-a afectat inima. Astfel, un transplant de inima i-ar fi oferit adolescentei doar sansa de a trai mai mult, si nu ar fi vindecat-o de boala.

"Am decis ca exista prea multe riscuri. Am stat prea mult timp in spitale. Am suferit prea mult. Nu am dorit acest transplant si nu a fost alegerea mea sa fac aceasta operatie", a declarat adolescenta, intr-un interviu pentru Sky News.

"Exista o sansa sa fiu mai bine si exista sansa sa nu fiu atat de bine pe cat as fi putut. Este o sansa pe care mi-o asum".

Alaturi de mama sa, Kirsty, asistenta medicala, adolescenta nu vrea acum decat o vacanta cu familia in Disney World, Florida.

"Intotdeauna mi-am dorit sa merg intr-o vacanta si sa uit de toate problemele de acasa", a spus fetita.

Dupa ce Jones a decis sa refuze operatia, afirmand ca vrea sa traiasca demn, inconjurata de familie si de prieteni, spitalul Hereford a contestat decizia in justitiei, cerand scoaterea adolescentei, temporar, de sub custodia parintilor pentru a efectua transplantul.

Hannah Jones s-a declarat "socata" de vestea ca ar putea fi dusa la spital cu forta.

Pledoaria fetitei a convins insa judecatorii londonezi, care au decis ca adolescenta este suficient de matura pentru a-si lua propriile decizii. Sursa: HotNews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
10

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
42

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
17

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...