O defecţiune informatică dă peste cap activitatea Serviciului de Permise şi Înmatriculări!
BOTOSANI

O defecţiune informatică dă peste cap activitatea Serviciului de Permise şi Înmatriculări!
Ca şi cum aglomeraţia specifică lunii august, în care botoşănenii care muncesc în străinătate îşi actualizează documentele, nu era suficientă, o defecţiune a serverului ce susţine activitatea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) s-a blocat luni dimineaţă.

Ca atare, la Botoşani, la fel ca în toată ţara, lucrătorii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule nu pot elibera permise preschimbate, nu se pot emite autorizaţii de circulaţie provizorie şi nici nu se pot face programări la proba practică a examenului auto.

Comisarul şef Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului, spune că de regulă, la sfârşitul săptămânii se upgradează sistemul de operare cu noi programe, numai că de aceată dată serverul a picat.

"În toaţă ţara sunt probleme, practic nu se poate accesa baza de date a Direcţiei. Primim documente dar nu putem face nimic. Proba traseu se ţine, însă nu putem emite autorizaţii provizorii, luăm documente şi urmează să verificăm la noapte, mâine, când îşi revine sistemul. E şi aglomerat în perioada asta, numărul de cereri pentru preschimbarea documentelor e dublu şi mai bine. Noi stăm până facem ultimul om. De îndată ce baza va putea fi accesată, vom rezolva toate cererile. Problema este că mâine avem proba teoretică şi dacă vin 200 de oameni pe care ar trebui să le spunem să revină într-o altă zi...", spune comisarul şef Dănuţ Ciubotaru.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a mai trecut o dată printr-o experienţă similară, în care partea informatică să nu funcţioneze, atunci când un "Dorel" a rupt cablurile cu cupa excavatorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

Vineri, 22 Septembrie 2017
2177

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

Vineri, 22 Septembrie 2017
800

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

Vineri, 22 Septembrie 2017
507

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...