O defecţiune informatică dă peste cap activitatea Serviciului de Permise şi Înmatriculări!
BOTOSANI

O defecţiune informatică dă peste cap activitatea Serviciului de Permise şi Înmatriculări!
Ca şi cum aglomeraţia specifică lunii august, în care botoşănenii care muncesc în străinătate îşi actualizează documentele, nu era suficientă, o defecţiune a serverului ce susţine activitatea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) s-a blocat luni dimineaţă.

Ca atare, la Botoşani, la fel ca în toată ţara, lucrătorii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule nu pot elibera permise preschimbate, nu se pot emite autorizaţii de circulaţie provizorie şi nici nu se pot face programări la proba practică a examenului auto.

Comisarul şef Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului, spune că de regulă, la sfârşitul săptămânii se upgradează sistemul de operare cu noi programe, numai că de aceată dată serverul a picat.

"În toaţă ţara sunt probleme, practic nu se poate accesa baza de date a Direcţiei. Primim documente dar nu putem face nimic. Proba traseu se ţine, însă nu putem emite autorizaţii provizorii, luăm documente şi urmează să verificăm la noapte, mâine, când îşi revine sistemul. E şi aglomerat în perioada asta, numărul de cereri pentru preschimbarea documentelor e dublu şi mai bine. Noi stăm până facem ultimul om. De îndată ce baza va putea fi accesată, vom rezolva toate cererile. Problema este că mâine avem proba teoretică şi dacă vin 200 de oameni pe care ar trebui să le spunem să revină într-o altă zi...", spune comisarul şef Dănuţ Ciubotaru.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a mai trecut o dată printr-o experienţă similară, în care partea informatică să nu funcţioneze, atunci când un "Dorel" a rupt cablurile cu cupa excavatorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
235

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
71

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
70

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...