O defecţiune informatică dă peste cap activitatea Serviciului de Permise şi Înmatriculări!
BOTOSANI

O defecţiune informatică dă peste cap activitatea Serviciului de Permise şi Înmatriculări!
Ca şi cum aglomeraţia specifică lunii august, în care botoşănenii care muncesc în străinătate îşi actualizează documentele, nu era suficientă, o defecţiune a serverului ce susţine activitatea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) s-a blocat luni dimineaţă.

Ca atare, la Botoşani, la fel ca în toată ţara, lucrătorii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule nu pot elibera permise preschimbate, nu se pot emite autorizaţii de circulaţie provizorie şi nici nu se pot face programări la proba practică a examenului auto.

Comisarul şef Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului, spune că de regulă, la sfârşitul săptămânii se upgradează sistemul de operare cu noi programe, numai că de aceată dată serverul a picat.

"În toaţă ţara sunt probleme, practic nu se poate accesa baza de date a Direcţiei. Primim documente dar nu putem face nimic. Proba traseu se ţine, însă nu putem emite autorizaţii provizorii, luăm documente şi urmează să verificăm la noapte, mâine, când îşi revine sistemul. E şi aglomerat în perioada asta, numărul de cereri pentru preschimbarea documentelor e dublu şi mai bine. Noi stăm până facem ultimul om. De îndată ce baza va putea fi accesată, vom rezolva toate cererile. Problema este că mâine avem proba teoretică şi dacă vin 200 de oameni pe care ar trebui să le spunem să revină într-o altă zi...", spune comisarul şef Dănuţ Ciubotaru.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a mai trecut o dată printr-o experienţă similară, în care partea informatică să nu funcţioneze, atunci când un "Dorel" a rupt cablurile cu cupa excavatorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

astăzi, 20:20
298

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

astăzi, 17:05
272

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

astăzi, 15:45
1030

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...