O defecţiune informatică dă peste cap activitatea Serviciului de Permise şi Înmatriculări!
BOTOSANI

O defecţiune informatică dă peste cap activitatea Serviciului de Permise şi Înmatriculări!
Ca şi cum aglomeraţia specifică lunii august, în care botoşănenii care muncesc în străinătate îşi actualizează documentele, nu era suficientă, o defecţiune a serverului ce susţine activitatea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) s-a blocat luni dimineaţă.

Ca atare, la Botoşani, la fel ca în toată ţara, lucrătorii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule nu pot elibera permise preschimbate, nu se pot emite autorizaţii de circulaţie provizorie şi nici nu se pot face programări la proba practică a examenului auto.

Comisarul şef Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului, spune că de regulă, la sfârşitul săptămânii se upgradează sistemul de operare cu noi programe, numai că de aceată dată serverul a picat.

"În toaţă ţara sunt probleme, practic nu se poate accesa baza de date a Direcţiei. Primim documente dar nu putem face nimic. Proba traseu se ţine, însă nu putem emite autorizaţii provizorii, luăm documente şi urmează să verificăm la noapte, mâine, când îşi revine sistemul. E şi aglomerat în perioada asta, numărul de cereri pentru preschimbarea documentelor e dublu şi mai bine. Noi stăm până facem ultimul om. De îndată ce baza va putea fi accesată, vom rezolva toate cererile. Problema este că mâine avem proba teoretică şi dacă vin 200 de oameni pe care ar trebui să le spunem să revină într-o altă zi...", spune comisarul şef Dănuţ Ciubotaru.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a mai trecut o dată printr-o experienţă similară, în care partea informatică să nu funcţioneze, atunci când un "Dorel" a rupt cablurile cu cupa excavatorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ghinion pentru proprietarul unei case din Botoşani. A fost afectat de două incendii în două zile

Joi, 18 Ianuarie 2018
381

Iniţial pompierii au intervenit în noaptea de marţi spre miercuri pentru a stinge incendiul izbucnit la o casă de pe strada Peco din municipiul Botoşani. Flăcările au cuprins o pa...

Copil blocat într-un apartament din municipiul Botoşani. Au fost solicitaţi pompierii-FOTO

Joi, 18 Ianuarie 2018
947

S-a întâmplat la un apartament situat la etajul trei al unui bloc de pe strada Tiberiu Crudu, din municipiul Botoșani. Tatăl copilului a ieşit din locuinţă şi a coborât p&...

Casă incendiată în apropierea Centrului Vechi! O persoană a ajuns la spital!

Joi, 18 Ianuarie 2018
455

Un apel la 112 anunța un incendiu la o casă de pe strada Independenței. În scurt timp, la locul solicitării au ajuns două autospeciale cu apă și spumă de la ISU, pompierii intervenind pe...