O botoșăneancă, martoră a atentatului de la Nisa: "Au fost copii abandonaţi. Un copil de opt luni a fost chiar pierdut”

O botoșăneancă, martoră a atentatului de la Nisa: "Au fost copii abandonaţi. Un copil de opt luni a fost chiar pierdut”

   AFP

Mai mulţi români aflaţi la Nisa au fost martorii atacului terorist în care au murit peste 80 de oameni după ce un camion a intrat în mulţimea adunată să sărbătorească ziua Franţei. O româncă stabilită la Nisa a declarat pentru Adevărul că a fost la doar câţiva metri de camionul care a intrat în mulţime.

Ionela G., o româncă din Botoşani stabilită în Franţa a fost martoră a atacului terorist în care peste 80 de oameni au murit. Prezentă cu familia, şi alţi prieteni români, la focul de artificii organizat cu ocazia zilei naţionale a Franţei, Ionela s-a s-a trezit la doar câţiva metri de camionul teroriştilor.

"A fost foarte multă lume. Eram cu alţi prieteni români, iar la un moment dat Poliţia a strigat să treacă toată lumea pe trotuar. Erau toţi bulversaţi. Nimeni nu ştia ce se întâmplă. Erau oameni cu copii în braţe. Au fost cărucioare abandonate. Un copil de opt luni chiar a fost pierdut şi a fost găsit după apelul de pe Facebook", a declarat românca pentru Adevărul.

Românca susţine că toată lumea era sub şoc şi cei mai mulţi nu realizau ce se întâmplă.

"Iniţial am crezut că este o glumă. Ne-am îndreptat către tramvai, ne-am ascuns într-un restaurant. După ce am ieşit, am văzut la ştiri că în  restaurantul respectiv a fost un individ cu un cuţit care ameninţa", a mai spus românca.

Aceasta a mai spus că prietenii din grupul ei nu au păţit nimic, dar ar fi aflat de la alţi români, că în atacul terorist sunt şi doi români morţi. Informaţia nu a fost confirmată oficial, reprezentanţii Ministerului de Externe din România precizând că, într-adevăr, printre victimele atacului de la Nisa se află şi doi români, dar aceştia nu sunt decedaţi, ci răniţi, fiind internaţi la spitalul din Nisa. 

Sursa: Adevărul

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
11

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
76

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
110

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...