Numarul 13 este cu adevarat ghinionist pentru profesorii botosaneni!

Numarul 13 este cu adevarat ghinionist pentru profesorii botosaneni!

 Maria Tiprigan, lidera SIP Botosani  

Mult asteptatul al 13-lea salariu le duce la exasperare pe cadrele didactice, care s-au saturat sa fie amanate de primarii.

Este adevarat ca aproximativ jumatate dintre profesori au primit banii, dar cealalta jumatate trimite adrese peste adrese la sindicatele, care ii reprezinta, in speranta ca se va rezolva si problema lor. O astfel de adresa au trimis si reprezentantii Scolii cu clasele I-VIII Dimacheni, catre Sindicatul Invatamantului Preuniversitar, prin care solicita ajutorul in rezolvarea acestei probleme, privind unele drepturi de care ar trebui sa beneficieze.

Dascalii de la Dimacheni cer sa li se acorde plata supraveghetorilor si corectorilor tezelor cu subiect unic, decontarea navetei incepand cu februarie, al 13-lea salariu, tichetele cadou promise, ordinele de deplasare care nu s-au decontat din luna ianuarie. Potrivit cadrelor didactice, aceste probleme au fost prezentate primarului din comuna, insa au primit un raspuns simplu: Nu sunt bani.

"De aceleasi probleme se plang si cadrele didactice din Avrameni, care spun ca stiu ca sunt bani la primarie, numai ca cei de acolo nu vor sa le dea acei bani de care ar trebui sa beneficieze profesorii. Pot spune ca jumatate din angajatii din invatamentul botosanean nu au primit cel de-al 13-lea salariu, motivul fiind ca nu sunt bani. Primariile din judet spun ca nu au cum sa faca aceste plati acum si ii amana pana la sfarsitul lunii aprilie. Parerea mea este ca e o lipsa de respect din partea primariilor", a declarat Maria Tiprigan, presedintele SIP.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
3

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
45

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
177

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...