Nu se scumpesc gazele!

Nu se scumpesc gazele!
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ieri ca preturile gazelor naturale nu vor fi majorate la 1 octombrie.

Nu vom scumpi gazele de la 1 octombrie, a spus Vosganian, la Iasi, inainte de o conferinta de presa. Ministrul a adaugat ca deciziile privind pretul gazelor sunt luate de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si ca nu sunt in responsabilitatea sa.

In prognoza pe anul acesta, Guvernul nu a luat in considerare o eventuala crestere a pretului la gaze, a mai spus Vosganian.

Saptamana trecuta, premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca o eventuala majorare a preturilor la gaze naturale din aceasta toamna, solicitata de catre distribuitorii de gaze, este nejustificata, in conditiile in care cotatia titeiului pe piata externa a scazut.

Companiile E.ON Gaz Romania SA si Distrigaz Sud SA au solicitat ANRE majorarea preturilor gazelor naturale furnizate populatiei cu aproximativ 10 la suta, la 1 octombrie, cererile urmand sa fie analizate de autoritatea de reglementare.

Directorul general adjunct al directiei de tranzactii corporatiste de energie din Distrigaz Sud SA, Nicolas Richard, a declarat ca pretul gazelor naturale va creste in luna octombrie, intrucat se majoreaza pretul gazelor importate din Rusia.

Ultima majorare a preturilor gazelor furnizate populatiei a avut loc la 1 iulie, cand tarifele au crescut in medie cu 12,5 la suta. La acea data, cele doua companii au anuntat ca majorarea cu 12,5 la suta nu acopera cheltuielile si ca vor solicita ANRE o noua crestere incepand cu 1 octombrie 2008.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
310

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
184

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
130

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...