Nu mai sunt locuri de înhumare noi în Cimitirul Eternitatea!

Situaţie delicată în Cimitirul Eternitatea, din municipiul Botoşani. De luna aceasta nu mai este niciun loc nou disponibil pentru înhumare.

Nu mai sunt locuri de înhumare noi în Cimitirul Eternitatea!

Directorul societăţii Urban Serv, Simion Drelciuc, susţine că reprezentanţii municipalităţii vor trebui să găsească o soluţie pentru că şi în Cimitirul Pacea locurile noi disponibile mai ajung pentru cel mult un an şi jumătate.

În prezent, toate cererile de înhumare pentru locurile noi sunt direcţionate către Cimitirul Pacea, la Eternitatea putând fi făcute doar reînhumări.

“Am avut discuţii cu autoritatea publică în aşa fel încât în perioada următoare să se găsească soluţii pentru mărirea numărului locurilor de înhumare ori în unul din cele două cimitire, ori într-un nou cimitir. Deocamdată suntem în faza în care se caută soluţiile legale ce pot fi aplicate. Din locaţiile de până acum luate în discuţie, cea mai vehiculată era locaţia din spatele Cimitirului Eternitatea. Situaţia mai sensibilă este acum la Eternitatea, unde nu mai sunt locuri de înhumare noi. Avem doar locuri pentru reînhumări, pe cele existente. Cerinţele pentru Cimitirul Eternitatea le dirijăm către Pacea”, a precizat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

O altă problemă este cea a mormintelor abandonate, unde nu se mai cunosc moştenitorii şi nimeni nu a mai venit de ani întregi, peste 100 de astfel de morminte fiind numai în Cimitirul Pacea. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1441

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
726

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
496

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...