Nu ignora niciodata aceste simptome! Pot ascunde boli grave

Nu ignora niciodata aceste simptome! Pot ascunde boli grave
Cand vine vorba despre sanatatea ta, trebuie sa acorzi atentie si celui mai banal simptom. Nu refuza sa mergi la medic de frica sa nu descoperi ca suferi de o afectiune grava. Majoritatea bolilor se pot trata cu succes, atunci cand sunt descoperite la timp, ne atrage atenţia sfatulmedicului.ro.

Epuizarea fizica

Daca te simti epuizat fara motiv, programeaza cat mai repede o vizita la medic. Extenuarea poate ascunde o anemie sau chiar o forma de cancer.

In alte cazuri poate fi consecinta depresiei ori a diminuarii functiei glandelor suprarenale sau poate fi cauzata de hipertensiunea arteriala.

Sexul dureros

Durerea in timpul actului sexual (dispareunia) nu trebuie niciodata ignorata de o femeie. Ea poate fi cauzata atat de afectiuni acute, cum ar fi boala inflamatorie pelvina (anexita) sau boli cronice, care afecteaza sistemul reproductiv, dar si alte parti ale organismului.

Dispareunia este un simptom prezent in caz de congestie pelvina, infectie vaginala, fibrom uterin, chisturi sau tumori pe ovar ori endometrioza, o afectiune grava care se manifesta prin cresterea tesutului endometric in afara uterului.

Schimbari ale testiculelor

Ca barbat, este bine sa-ti autoexaminezi testiculele pentru a depista orice anomalie aparuta la nivelul lor. Poti efectua acest control dupa dus, atunci cand musculatura este relaxata, iar testiculele coborate. Urmareste orice fel de schimbare aparuta in forma sau dimensiunea testiculelor.

Problemele care necesita investigatie imediata sunt urmatoarele:

- diferente de dimensiune anormale intre testicule;
- orice fel de umflatura care apare pe scrot sau sub pielea scrotului;
- coborarea anormala a unui testicul.

Daca prezinti oricare dintre aceste simptome, nu trebuie sa te gandesti imediat la cancer testicular. Acesta este foarte rar.
Exista insa alte afectiuni benigne, destul de periculoase, prin faptul ca pot cauza infertilitate: varicocelul, hidrocelul sau torsiunea unui testicul sunt afectiuni care necesita cat mai repede interventia unui specialist.

Setea excesiva

Este un simptom care tradeaza de cele mai mute ori instalarea diabetului de gradul 2 la adulti, respectiv a diabetului de tip juvenil, la copii.

Diabetul este o boala cronica incurabila, ce are complicatii grave si impune tratament si alimentatie specifica pentru tot restul vietii.

Sangerarea gingiilor

Poate ca nu stiai, dar sangerarea gingiilor nu reprezinta doar o problema stomatologica. Ea poate indica de multe ori prezenta unei boli de inima. Gingiile pot sangera si in cazul unui atac cerebral sau al artritei.

Privirea incetosata

Vederea tulbure este asociata in general, cu o afectiune oculara. Nu ezita sa mergi la un consult oftalmologic, pentru a exclude boli grave, precum retinoblastomul (cancer al retinei), cataracta, glaucomul sau retinopatia diabetica.

Privirea neclara poate fi si de natura inflamatorie, fiind un simptom intalnit in scleroza multipla sau in afectiuni autoimune precum miastenia gravis sau lupus eritematos sistemic.

Exista si cazuri cand privirea incetosata indica existenta unei afectiuni care pune viata in pericol, asa ca nu ezita sa suni la 112, mai ales daca ai suferit un traumatism cranian recent.

Iata cele mai periculoase boli asociate acestui simptom:

- embolia cauzata de leziuni aterosclerotice;
- botulismul;
- hemoragii cerebrale;
- tumori ale creierului;
- encefalita (inflamatie a creierului de natura virala sau bacteriana);
- leziunile craniene;
- accidentul vascular cerebral;
- insuficienta vertebrobazilara.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
56

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
102

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
134

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...