NU AVEM CU CE! Fosta conducere a DGASPC nu a fost interesata de fondurile europene!

NU AVEM CU CE! Fosta conducere a DGASPC nu a fost interesata de fondurile europene!

 Doina Nacu, director executiv al DGASPC  

Fosta conducere DGASPC Botosani nu a depus decat un singur proiect pentru a accesa fonduri europene, fata de alte judete din tara, care au cate noua proiecte.

Saptamana trecuta, sefii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani au participat la o intrunire la Piatra Neamt, unde au participat si reprezentantii DGASPC din alte opt judete.

In cadrul acelei sedinte s-au prezentat toate proiectele Directiilor din respectivele judete, insa Botosaniul avea un singur proiect, pentru care se asteapta inca aprobare, fiind vorba despre un Centru de la Stauceni.

"La Piatra Neamt s-au prezentat mai multe proiecte, fiecare institutie ce proiecte are, iar noi bineinteles ca nu aveam decat un singur proiect care deja s-a depus si se asteapta inca aprobare. Spre exemplu, Iasul avea noua proiecte de prezentat. Acest Centru pe care dorim sa-l facem la Stauceni va fi facut, in caz ca se aproba, pe un spatiu ce ne-a fost donat. La Piatra Neamt am mers si am vizitat un centru si bineinteles ca noi nu vom avea asa ceva. Nu vreau sa raspund in numele altor persoane, dar este o pierdere pentru Botosan", a declarat Doina Nacu, director executiv al DGASPC.

Centrul de la Stauceni va fi pe Programul pentru Incluziunea Sociala (PIS), fiind un centru de 50 de locuri, la standarde europene, care se va numi Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihice.

Valoarea totala a proiectului se ridica la peste 900 de mii de euro, din care minimum 10% este contributia DGASPC, iar diferenta reprezinta fonduri europene, prin Banca Mondiala.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
597

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
214

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
167

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...