Noul ministru al Fondurilor Europene depune juramantul azi. Cine este Dragos Dinu

Noul ministru al Fondurilor Europene depune juramantul azi. Cine este Dragos Dinu
Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul prin care ia act de demisia lui Cristian Ghinea din functia de ministru al Fondurilor Europene si decretul prin care in post este numit Dragos Cristian Dinu.

Noul ministru al Fondurilor Europene va depune juramantul in aceasta seara, la ora 18:30, anunta Administratia Prezidentiala.
Fostul ministru, Cristian Ghinea,a demisionat miercuri, alegand sa candideze din partea USR la Senat, in Bucuresti.

Cine este Dragos Dinu

Dragos Dinu este specialist in managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene, se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Guvern. A absolvit, in anul 2002, Facultatea de Drept de la Universitatea Romano-Americana si a urmat studii postuniversitare in Drept International, in cadrul Facultatii de Drept de la Universitatea Bucuresti, potrivit Agerpres.

La inceputul carierei, Dinu a fost consilier in cadrul Florida Lions Foundation din Florida, SUA si a activat in zona ONG din Romania, lucrand la diverse rapoarte privind libertatea presei sau guvernarea. A oferit consultanta si in management de proiect la Primaria Sectorului 2.

A mai fost trainer la British Council, iar in perioada 2004-2008 a fost si consilier pentru afaceri europene la Secretariatul General al Guvernului, Unitatea de Politici Publice.

"Incepand cu anul 2008, a fost expert international si national in domenii precum analiza functionala, planificare strategica, politici publice, analiza si dezvoltare institutionala. Din aceasta calitate, a reprezentat institutii internationale precum Banca Mondiala sau UNICEF si a coordonat si implementat proiecte in institutii publice din Romania, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia.

Incepand cu luna mai 2016, a ocupat functia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Rolul sau in aceasta echipa a fost concentrat pe procese majore si actuale care privesc gestionarea fondurilor europene precum: desemnarea autoritatilor de management pentru perioada 2014-2020 sau ridicarea si inchiderea conditionalitatilor ex-ante aferente Acordului de Parteneriat 2014-2020", se mai arata in comunicatul citat.

A lucrat si la reprezentanta Bancii Mondiale din Bucuresti, iar pentru UNICEF a colaborat in calitate de expert in analize functionale la mai multe ministere din Republica Moldova.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
106

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
357

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...