Noua varianta a taxei auto a intrat in vigoare

Noua varianta a taxei auto a intrat in vigoare
Posesorii de masini second-hand de import care au cumparat sau lansat o comanda ferma pentru un autovehicul inainte de 15 decembrie 2008, dar nu l-au inmatriculat, au la dispozitie 20 de zile calendaristice pentru a depune actele necesare achitarii taxei auto la valoarea veche, inainte de triplarea din decembrie.

Termenul de 20 de zile pentru depunerea actelor este calculat incepand de la data publicarii ordonantei de urgenta in Monitorul Oficial, respectiv de joi, 19 februarie.

Diferenta dintre taxa auto triplata si taxa auto valabila in perioada 1 iulie - 15 decembrie 2008 va fi restituita contribuabililor, la cerere, in termen de 45 de zile de la data depunerii unei cereri in acest sens si a documentatiei necesare.

In vederea calcularii cuantumului taxei la nivelul din iulie, cererea si documentele, inregistrate la autoritatea fiscala competenta, se completeaza in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei, cu cartea de identitate a vehiculului, si, in cazul autovehiculelor rulate achizitionate din alte state, un document din care sa rezulte data primei inmatriculari a acestora, precum si rezultatul expertizei tehnice efectuate de Regia Autonoma "Registrul Auto Roman" ori rezultatul evaluarii individuale.

Procedura de restituire se stabileste prin ordin al ministrului Mediului si ministrul Finantelor Publice, in termen de 30 de zile de la data publicarii ordonantei.

Persoanele care au achizitionat autovehicule in vederea inmatricularii in Romania dupa data de 15 decembrie 2008 si care au achitat taxa pe poluare pana la data intrarii in vigoare a ordonantei, respectiv 19 februarie, nu vor beneficia de prevederile acesteia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
25

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
36

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
31

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...