Noile indemnizatii pentru cresterea copilului au destabilizat bugetul: O mama castiga si 36.000 de euro lunar

Noile indemnizatii pentru cresterea copilului au destabilizat bugetul: O mama castiga si 36.000 de euro lunar
Cea mai mare indemnizatie de crestere a copilului se ridica la aproape 160.000 de lei lunar, adica aproape 36.000 de euro.

Noile reglementari referitoare la indemnizatia de crestere a copilului, adoptate de Parlament si aplicate incepand din luna iulie, au generat un dezechilibru in distribuirea bugetului alocat, motiv pentru care Ministerul Muncii va initia o dezbatere publica pe acest subiect, informeaza bugetul.ro. 

"In acest moment, dupa numai o luna de aplicare a masurii adoptate in prima parte a anului de catre Parlament, se inregistreaza deja un dezechilibru in distribuirea echitabila a resurselor bugetare alocate pentru plata ICC (indemnizatia de crestere a copilului), iar aceasta situatie trebuie dezbatuta public in urmatoarea perioada", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerul Muncii.

Un studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii, Dragos Pislaru, in baza datelor obtinute de la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, arata ca media cuantumului ICC (indemnizatie de crestere a copilului), la nivel national, a fost de 1.404 lei.

Studiului a mai scos la iveala faptul ca 242 de persoane care beneficiaza de ICC (0,17% din numarul total al beneficiarilor) primesc circa o treime din bugetul alocat. Desi se estimase ca impactul bugetar pe luna iulie va fi de 50 de milioane de lei, el s-a ridicat la 70 de milioane de lei, informeaza sursa citata, depasind cu mult previziunile.

In Top 10 al beneficiarilor de ICC, prezentat de bugetul.ro, pe primul loc apare o persoana din Sibiu care are un venit mediu lunar de 187.158 lei, potrivit caruia ICC se ridica la 159.084 lei, adica 85%.

Pe locul doi este o persoana din Bucuresti, sectorul 1, cu o ICC de 94.168 lei, iar pe locul trei o persoana din Constanta, cu o ICC de 56.132 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
31

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
98

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
29

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...