Noi atenționări de la polițiștii botoșăneni pentru cei care pornesc la drum, dar și pentru pietoni!

Noi atenționări de la polițiștii botoșăneni pentru cei care pornesc la drum, dar și pentru pietoni!

În contextul informărilor meteorologice referitoare la fenomenele de ceaţă şi  apariţia de precipitaţii mixte ce pot favoriza apariţia poleiului, poliţiştii rutieri recomandă tuturor participanţilor la trafic să manifeste maximă prudenţă!

POLIŢIA RUTIERĂ VĂ RECOMANDĂ:

Înainte de plecarea la drum, INFORMAŢI-VĂ ASUPRA CONDIŢIILOR DE DEPLASARE PE TRASEUL ALES, despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată şi echipaţi-vă autovehiculul în mod corespunzător!

Manifestaţi prudenţă sporită şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic! Indiferent dacă rulaţi în localităţi sau în afara lor, DACĂ PARTEA CAROSABILĂ ESTE UMEDĂ ORI ACOPERITĂ DE POLEI, GHEAŢĂ, ZĂPADĂ SAU MÂZGĂ, TREBUIE SĂ CIRCULAŢI CU O VITEZĂ CARE SĂ PERMITĂ OPRIREA ÎN SIGURANŢĂ, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor!

Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care vă precedă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

FOLOSIŢI LUMINILE DE ÎNTÂLNIRE PERMANENT PE TIMPUL ZILEI, MAI ALES ÎN CONDIŢII DE CEAŢĂ!

CURĂŢAŢI ÎN PERMANENŢĂ FARURILE ŞI BLOCURILE DE SEMNALIZARE şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie-climatizare!

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!

CONDUCĂTORII AUTO ÎNCEPĂTORI să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

Aceştia, dacă vor opta pentru plecarea la drum, trebuie să respecte cu stricteţe prevederile legale pentru conducători auto cu mai puţin de un an practică, a căror viteză maximă admisă în afara localităţilor trebuie să fie cu 20 Km/h mai mică.

PIETONII sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi. Cei angajaţi în traversarea străzii, trebuie să ţină cont că distanţa de frânare a autovehiculelor se măreşte considerabil, în condiţii de carosabil alunecos. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
46

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
212

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
2201

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...