Ploi, ninsori și viscol în toată țara! Câte grade vor fi mâine la Botoșani!
UPDATE!

Meteorologii au emis doua informari meteorologice de ploi, ninsori si viscol valabile pentru intreaga tara. 

Ploi, ninsori și viscol în toată țara! Câte grade vor fi mâine la Botoșani!

UPDATE: ANM a emis o informare meteorologica de ninsori la munte si in nordul Moldovei si intensificari ale vantului, valabila pentru 02 decembrie, in intervalul 13.00-18.00.

In nordul Moldovei si local la munte vor predomina ninsorile, iar vantul va avea intensificari temporare mai ales pe creste, cu rafale de 55...75 km/h, spulberand zapada. Intensificari ale vantului se vor semnala si in restul Moldovei, Dobrogea si Baragan, cu viteze de 45...55 km/h, iar pe litoral, 55...65 km/h.

In acelasi timp, meteorologii au emis o informare meteorologica de ploi insemnate cantitativ in sud-est, predominant ninsori si strat de zapada in vest, nord, centru si la munte, intensificari ale vantului, valabila in intervalul 2 decembrie, ora 18.00 - 03 decembrie, ora 23.00.

Potrivit meteorologilor, in cursul noptii de sambata spre duminica, in Dobrogea si jumatatea estica a Munteniei va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 35 l/mp. Incepand cu dimineata zilei de duminica, precipitatiile se extind dinspre sud-vestul teritoriului spre majoritatea regiunilor.

In Banat, Crisana, Maramures, nordul Moldovei si local in Transilvania si la munte vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, se va depune strat nou de zapada, local mai consistent indeosebi in Carpatii Occidentali, nordul Carpatilor Orientali si in masivele vestice ale Carpatilor Meridionali. Izolat se va semnala polei. 

Cu precadere pe parcursul zilei de duminica, vantul va avea intensificari temporare, in regiunile sudice cu viteze de 50...55 km/h, iar in zona montana, mai ales pe creste vor fi rafale de peste 60...70 km/h, viscolind si spulberand zapada, mai informeaza ANM.

De asemenea, pe parcursul noptii de duminica spre luni, precum si in timpul zilei de luni, local si temporar vor fi intensificari ale vantului, mai ales la munte, unde rafalele vor depasi 60...70 km/h, iar pe creste 80...90 km/h, spulberand zapada.



(Stire initiala) Iata temperaturile maxime de sambata in cateva orase ale tarii:

Arad: 4 grade Celsius
Botosani: 1 grade Celsius
Brasov: 4 grade Celsius
Cluj-Napoca: 2 grade Celsius
Craiova: 6 grade Celsius
Constanta: 13 grade Celsius

Iasi: 2 grade Celsius
Ramnicu Valcea: 7 grade Celsius
Sibiu: 3 grade Celsius
Sulina: 13 grade Celsius
Timisoara: 4 grade Celsius

Duminica, vor fi lapovita si ninsoare in Maramures, Transilvania, Moldova, Crisana si Banat. Scapa de precipitatiile mixte doar Muntenia si Dobrogea, regiuni unde va ploua.

Iata temperaturile maxime de duminica in cateva orase ale tarii:

Arad: 1 grade Celsius
Botosani: 0 grade Celsius
Brasov: 8 grade Celsius
Cluj-Napoca: 2 grade Celsius
Craiova: 4 grade Celsius
Constanta: 13 grade Celsius
Iasi: 2 grade Celsius
Ramnicu Valcea: 4 grade Celsius
Sibiu: 2 grade Celsius
Sulina: 11 grade Celsius
Timisoara: 2 grade Celsius

Ziua de luni aduce ninsori in toate regiunile, mai putin in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, in estul tarii nefiind excluse ploile. Temperaturile continua sa scada peste tot, chiar si in Dobrogea, unde nu se vor mai inregistra mai mult de 8 grade Celsius.

Vor fi cel mult 6 grade in Muntenia, Oltenia si Moldova, cate 2 grade in Transilvania, Crisana si Banat si doar 0 grade Celsius in Maramures. (ziare.com)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
4

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
26

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
61

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...