Nici la unii, nici la ceilalti: Registrul Comertului trece la Ministerul pentru IMM!

Nici la unii, nici la ceilalti: Registrul Comertului trece la Ministerul pentru IMM!
Guvernul a discutat, in sedinta de ieri, varianta ca Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) sa fie transferat in coordonarea Ministerului pentru IMM, o decizie politica privind raportul de subordonare a institutiei urmand sa fie luata in perioada imediat urmatoare in coalitia PDL-PSD.

"Parerile au fost impartite, dar in urma discutiilor exista posibilitatea ca Oficiul sa treaca in coordonarea Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii. O decizie in acest sens va fi una politica si va fi luata in Coalitie", au declarat surse oficiale.

Ministrul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Comert si Mediu de Afaceri, Constantin Nita, a declarat, saptamana trecuta, ca Oficiul National al Registrului Comertului ar trebui sa ramana in subordinea Ministerului Justitiei, declarandu-se impotriva masurii preluarii acestuia de catre Camera de Comert.

"Nu cred ca aceasta trecere ar avantaja mai mult sau mai putin camerele de comert si industrie. Camerele de comert si industrie trebuie sa faca promovarea mediului de afaceri, promovarea firmele din tara in strainatate, stabilirea unor relatii intre societatile comerciale din tara si strainatate. Altceva trebuie sa faca camerele de comert, nu sa se ocupe de inregistrarea firmelor", a spus Constantin Nita.

Anul trecut, Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale a inaintat o propunere legislativa prin care Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) sa treaca din subordinea Ministerului Justitiei in cea a Camerei de Comert si Industrie, varianta in care a functionat pana in 2002.

Potrivit Legii 129/2002, Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) s-a organizat si functioneaza in subordinea Ministerului Justitiei, iar oficiile Registrului Comertului se afla in subordinea ONRC si functioneaza pe langa fiecare tribunal.

In cadrul oficiilor Registrului Comertului de pe langa tribunale functioneaza Birourile unice ca structuri ale oficiilor registrului comertului, la acestea fiind delegati judecatori.

Discutiile privind eventualul transfer al Registrului Comertului la camerele de comert, asa cum era pana in octombrie 2002, au fost initiate in 2005, tema care a fost dezbatuta, fara un rezultat, pana la finalul mandatului fostului Guvern. Sursa: Buna Ziua Iasi

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
212

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
65

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
65

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...