Nevrozele guvernantilor si temerile farmacistilor

Nevrozele guvernantilor si temerile farmacistilor

 Nesfarsitele drumuri de la o farmacie la alta!  

Farmacistii nu se mai iau dupa vorbe! Chiar daca ministrul Sanatatii a anuntat ca farmaciile vor onora retetele compensate in orice zi, fara a mai sta cu frica epuizarii fondurilor alocate, pacientii simt pe pielea lor debandada care domina sistemul in ultima vreme.

Daca botosanenii s-au bazat pe spusele ministrului, acum umbla de la o farmacie la alta, prin tot orasul, pentru a primi de peste tot acelasi raspuns: s-au epuizat fondurile.

De partea cealalta, farmacistii nu fac pana un vad cu ochii lor: adica imediat ce va aparea publicata hotararea in Monitorul Oficial.

“Dar trebuie sa vina de la Bucuresti si precizari in legatura cu bugetul pentru aceste medicamente, pentru ca noi nu dispunem", a precizat Carmen Nicolau, director interimar al CAS.

Pacientii sunt, insa, tot mai nemultumiti, mai ales ca multi dintre ei se bazeaza pe promisiunile guvernantilor.

“Ne reproseaza ca li s-a promis ca vor fi bani pentru retete si noi le spunem ca nu mai avem plafon. Nu putem elibera fara ceva concret", a precizat un farmacist.

In situatia si asa tensionata, furnizorii de medicamente au pus astazi cireasa pe tort: ei ameninta ca inceteaza livrarile catre farmacii.

Si ca si cum nu ar fi fost de ajuns, producatorii solicita ca decontarea medicamentelor sa se faca la cursul de schimb valutar al zilei, fapt care conduce la o scumpire de pana la 20 la suta a medicamentelor.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
660

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
145

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
90

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...