Nereguli în ceea ce privește transportul elevilor de la Școala Roma

Nereguli în ceea ce privește transportul elevilor de la Școala Roma
Scandalul izbucnit la Școala din Roma legat de transportul elevilor a scos la iveală o serie de nereguli. Potrivit reprezentanților Autorității Rutiere Române, firma Lareandy SRL, cea cu care conducerea Școlii a perfectat un nou contract pentru transportul elevilor și al cadrelor didactice, deși exista un astfel de contract încheiat încă de la începutul anului școlar cu firma Regan Trans, nu deține documentele necesare pentru a efectua un astfel de transport.

Reprezentanții ARR susțin că administratorul firmei Lareandy a solicitat verbal documentația necesară, însă nu a mai revenit pentru obținerea acesteia.

“Domnul Timofte a venit la Autoritatea Rutieră Română, a întrebat care sunt condițiile în vederea eliberării licenței de transport, al copiilor conforme pentru un autobuz, dar de atunci nu s-a mai prezentat. Vă pot spune că nu are copie conformă eliberată de către noi. În mod normal nu ar avea voie să circule pe drumurile publice, să efectueze activități de transport persoane în speță. Din punctul nostru de vedere nu este legal dacă nu are copia conformă", a declarat inspectorul Ioan Albu, din cadrul ARR Botoșani.

Cu toate acestea, autobuzul firmei a trasportat elevi timp de trei zile pe ruta Cotârgaci-Roma și retur.

La finalul săptămânii trecute, la Roma s-a deplasat și Victor Ciubotaru, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, solicitând documentele celor doi transportatori, însă doar firma Regan Trans le-a prezentat.

O societate nu a prezentat documentația legală cu privire la executarea acestor tipuri de transport, motiv pentru care până vor fi prezentate aceste documente nu știm dacă are dreptul de a executa acest serviciu. Obligatoriu dacă nu deţine documentaţia legală pentru efectuarea acestui gen de activităţi riscă întocmirea unui dosar penal, dacă nu le prezintă la termen sunt sancţiuni contravenţionale şi activităţile acestea sunt în derulare la Serviciul Rutier, a declarat, joi, Victor Ciubotaru.

Citește și Scandal la Școala din Roma de la transportul elevilor

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
12

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
93

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
188

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...