Nemtii se pregatesc de atentate si catastrofe: Indemnati sa isi faca stocuri de alimente si de apa

Nemtii se pregatesc de atentate si catastrofe: Indemnati sa isi faca stocuri de alimente si de apa
Guvernul german intentioneaza sa ceara populatiei sa isi faca stocuri de alimente de baza si de apa pe care sa le foloseasca in cazul unui atentat sau al unei catastrofe.

"Populatia va fi obligata sa aiba un stoc alimentar individual suficient pentru zece zile", potrivit Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), care citeaza un "proiect al Apararii Civile" elaborat de Ministerul de Interne.

De asemenea, fiecare familie va trebui sa aiba apa potabila pentru cinci zile.

Proiectul de 69 de pagini nu descrie drept probabil un atentat pe teritoriul german care sa necesite o riposta la nivel national, dar evoca masuri de precautie pentru ca familiile sa fie "pregatite in mod adecvat pentru un eveniment care le-ar putea ameninta existenta si care nu poate fi exclus in viitor", adauga FAS.

Printre prioritati se numara si sustinerea pe care populatia civila va trebui sa o ofere fortelor armate in cazul unui astfel de eveniment.

Un purtator de cuvant al Ministerului a declarat ca proiectul va fi prezentat in Consiliul de Ministri de miercuri.

Germania a ridicat nivelul de alerta dupa valul de atacuri si atentate - dintre care doua revendicate de organizatia terorista Stat Islamic. Printre altele, Guvernul a anuntat la inceputul lunii ca intentioneaza sa sporeasca resursele la care vor avea acces politia si celelalte forte de securitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 17:22

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
266

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
46

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...