Ne vom confrunta cu fenomene extreme! Care este explicația specialiștilor!

"Anvergura schimbărilor de vreme, contrastul termic, sunt mult mai mari în ultimul timp. Trecerile se fac mai frecvent de la perioade cu vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit la cele cu temperaturi mai mici".

Ne vom confrunta cu fenomene extreme! Care este explicația specialiștilor!

Meteorologii au avertizat încă de la începutul anului că vom asista la fluctuații și fenomene meteo violente, scrie Libertatea.

"Vara anului 2017 va fi punctată de fenomene extreme frecvente, cu valuri de căldură şi ploi torenţiale care ar putea produce inundaţii pe spaţii restrânse", a explicat Gabriela Băncilă, şef centru naţional de prognoză în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, conform Libertatea.

La rândul său, climatologul Roxana Bojariu, expert al Grupului Interguvernamental pentru Schimbarea Climei din România, explică de ce există o creștere a frecvenței manifestărilor extreme de vreme.

"Anvergura schimbărilor de vreme, contrastul termic, sunt mult mai mari în ultimul timp. Trecerile se fac mai frecvent de la perioade cu vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit la cele cu temperaturi mai mici. Datorită încălzirii globale, în sistemul climatic avem o cantitate din ce în ce mai mare de energie transferată între componentele sistemului mult mai intens. Avem astfel o creştere a frecvenţei manifestărilor extreme de vreme. (...) Schimbarea climei nu înseamnă doar creșterea graduală a temperaturii, se modifică și tiparele vremii, unele fenomene considerate extreme și rare ajungând să devină ceva obișnuit în noua stare climatică. Pe de altă parte, datorită dezvoltării fără precedent a aglomerărilor urbane, devenim și mai expuși acestor fenomene extreme", afirmă climatologul, conform sursei citate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...