Mutată dintr-un loc în altul, o asociaţie botoşăneană a rămas fără sediu

Un semnal de alarmă şi în acelaşi timp un strigăt de ajutor s-a auzit marţi, în timpul şedinţei Consiliului Consultativ al persoanelor vârstnice, organizată de Instituţia Prefectului Botoşani. O asociaţie ce reuneşte exponenţi ai istoriei naţionale nu are sediu!

Mutată dintr-un loc în altul, o asociaţie botoşăneană a rămas fără sediu

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război (ANVR)- filiala Botoşani a rămas fără spaţiul în care să-şi desfăşoare activitatea, asta în condiţiile în care în ultimii ani s-a plimbat din clădirea Palatului Administrativ în Casa Isăcescu, de pe Bulevardul M. Eminescu, unde a împărţit spaţiul cu Biroul pentru Imigrări şi Serviciul Judeţean de Evidenţă a Persoanei.

Numai că, de la 1 martie, reprezentanţilor ANVR li s-a pus în vedere să elibereze şi încăperea din casa- monument istoric, astfel că acum nu au niciun sediu.

"Până în 2008 am stat în Prefectură, după aia ni s-a spus că nu se mai pot plăti utilităţile pentru Asociaţie şi că, dacă eram sindicat, ni se plăteau astea. Ne-am mutat în spaţiul cu Paşapoartele şi Imigrările. Prefectura ne subvenţiona şi acolo utilităţile, astfel că din 28 februarie ne căutăm spaţiu. Am apelat la Prefectură, ni s-a spus că nu au cum, apoi la primărie, de unde am aflat că nu au locuri disponibile, am apelat şi la Consiliul Judeţean. Ni s-a spus că ei nu au spaţii, dar sper că se va găsi până la urmă o modalitate", spune col. Gheorghe Jalbă de la ANVR.

Filiala Botoşani a ANVR numără acum 300 de veterani de război, şase dintre ei fiind deja centenari, şi 3.500 de văduve de război, la care se adaugă şi în jur de 1.100 de pre-militari.

 

Spune-ne opinia ta