Muntianu ii explica lui Flutur de ce investitia la Spitalul Judetean este atat de importanta

Muntianu ii explica lui Flutur de ce investitia la Spitalul Judetean este atat de importanta
Doru Muntianu, directorul Spitalului Judetean Mavromati Botosani, crede ca primarul Catalin Flutur vorbeste in necunostinta de cauza atunci cand afirma ca suma necesara reabilitarii unitatii sanitare este mult prea mare.

Exista un studiu de fezabilitate, facut de o firma austriaca, ce are mare experienta, cu vechi state de plata in acest domeniu. Suma estimata de austrieci este de 145 milioane de Euro. Finantarea este compusa din doua parti: din Programul Operational Regional – 15 milioane de Euro, iar diferenta de la Ministerul Sanatatii, de la bugetul de stat, a declarat Doru Muntianu.

Muntianu s-a aratat deranjat si de faptul ca investitia a fost luata in deradere de presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, dar si de primarul Flutur.

Probabil cei care iau in deradere aceasta importanta investitie nu doresc ca botosanenii sa aiba un spital la standarde europene. Investitia e foarte complexa. Presupune ridicarea a inca unui spital si aparatura de ultima performanta, a mai spus Muntianu.

Directorul Spitalului Judetean a fost sprijinit de colegul sau, liberalul Gabriel Oprisanu, fostul director al ASP vrand sa atraga atentia ca unii chiar doresc sa lase ceva concret in urma si probabil de aceea ii deranjeaza pe ceilalti.

Personal il consider un proiect realizabil, ma intereseaza ca la Botosani sa fie un spital performant si imi doresc ca in urma noastra sa ramana ceva. Curios pentru mine ca primarul Flutur a semnat probabil ca primarul eliberarea certificatului de urbanism pentru investitia pe care o considera irealizabila. Inteleg ca primarul e suparat ca intr-adevar cineva vrea sa faca ceva in localitatea pe care cu onor o patroneaza. Lucrarea se va derula pe parcursul a mai multi ani conform unui program bine stabilit. Sumele vor fi defalcate si vor veni an de an pana la realizarea investitiei. Nu inseamna ca peste doua saptamani Spitalul va deveni un santier. Se amplaseaza in curte un spital ambulant modular care va fi operational. Totul este pus la punct. Dar probabil ca primarul nu este obisnuit cu lucrurile calculate, a incheiat Oprisanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
40

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
98

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
100

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...