Municipalitatea nu renunță la două investiții pentru care a rămas fără finanțare

Municipalitatea nu renunță la două investiții pentru care a rămas fără finanțare
Două dintre obiectivele de investiții propuse de Executivul Primăriei Botoșani spre a fi realizate  în cursul acestui an sunt imposibil de executat , din lipsa resurselor financiare necesare pentru realizarea lucrărilor.

Este vorba de modernizarea a 12 stații de tramvai din municipiu și înlocuirea corpurilor de iluminat de pe Bulevardul Mihai Eminescu cu becuri cu LED.

300.000 de lei a propus Executivul Primăriei în proiectul de buget pentru prima investiție, și 150.000 de lei pentru iluminat. Prin amendamentele aduse la proiectul de buget, consilierii locali au luat o bună parte din sumele pentru cele două investiții și le-au direcționat către alte capitole.

Chiar și așa, muncipalitatea nu renunță, urmând a fi supuse în Consiliul Local două proiecte de hotărâre privind aceste obiective de investiții.

“Noi avem întocmită documentația pentru ambele obiective de investiții, sperăm ca membrii Consiliului Local să revină asupra deciziei. Vom reveni în Consiliul Local pe parcursul anului și vom încerca să ducem la bun sfârșit aceste două obiective de investiții. Sunt deschise pozițiile bugetare dar alocările financiare de la ora actuală nu permit demararea acestor proiecte. Este vorba de 50.000 de lei pentru stațiile de tramvai și 10.000 de lei pentru iluminat", a precizat Cornel Herghelegiu, directorul Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta