Municipalitatea face demersuri pentru a primi încă 30 de hectare de teren de la Armată

Municipalitatea face demersuri pentru a primi încă 30 de hectare de teren de la Armată
Municipalitatea botoșăneană așteaptă să primească de la Ministerul Apărării Naționale încă 30 de hectare de teren pe Șoseaua Iașiului, acolo unde a mai primit un teren pe care se va ridica un cartier de locuințe.

Primarul Cătălin Flutur a precizat că noua suprafață de teren care ar urma să fie preluată de la Armată va fi utilizată pentru devierea utilităților.

“Nouă ne mai trebuie 30 de hectare în zona Șoselei Iașiului și este o solicitate la MApN și o Hotărâre de Guvern care este pe flux, o hotărâre prin care trebuie să mai primim încă 30 de hectare, nu construibile. Cele 30 de hectare ne ajutau pentru a devia utilitățile, pentru că nu aveam unde să ducem o mare parte din utilități în partea de jos. Acea Hotărâre de Guvern nu a apărut până acum pentru că până săptămâna trecută nu a fost nimeni în stare să trimită la Guvern Hotărârea de Consiliu Local care propunea acest lucru cu viza de legalitate a prefectului", a declarat primarul Cătălin Flutur.

O parte din locuințele ce se vor ridica pe Șoseaua Iașiului vor fi date Ministerului și vor avea destinația de locuințe de serviciu.

“Noi ne angajăm în continuare să respectăm prevederile Hotărârii de Guvern care spune că jumătate din locuințele ANL care vor fi construite pe Șoseaua Iașului vor ajunge la angajații Armatei", a afirmat primarul.  
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
34

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...

USR Botoșani: Primari cu apucături de mafiot

astăzi, 08:42
154

Apropierea alegerilor de pe 9 iunie și intrarea în campania electorală scoate ce-i mai rău din anumiți primari și acoliți ai acestora. Membrii Alianței Dreapta Unită se confruntă cu sit...

Fals polițist descoperit de DIICOT, ce ”arsenal” au găsit polițiștii în mașina unui botoșănean!

astăzi, 08:21
247

În luna ianuarie 2024, martorul denunțător G.G., care are calitatea de inculpat într-un dosar al DIICOT Iași, în care este acuzat de trafic de persoane și proxenetism, și se afl...