Momente emoționante la Jandarmeria Botoșani. Șeful jandarmilor a predat ștafeta! FOTO, VIDEO

Jandarmii botoșăneni s-au despărțit de cel care i-a condus în ultimii 10 ani, col. Constantin Moroșanu retrăgându-se din activitatea prin ieșirea la pensie. 

Momente emoționante la Jandarmeria Botoșani. Șeful jandarmilor a predat ștafeta! FOTO, VIDEO

Col. Constantin Moroșanu, trecut în rezervă începând cu data de 27 decembrie, ca urmare a ieșirii la pensie, a predat, vineri, comanda Inspectoratului Județean de Jandarmi.

Predarea-primirea drapelului de lupă al unității a avut loc în cadrul unui ceremonial la care au participat angajații Inspectoratului, printre invitați numărându-se prefectul Dan Nechifor, primarul Cătălin Flutur, șefi de structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum și cadre aflate în rezervă.

Comanda Inspectoratului a fost preluată de col. Ilie Muntean, care până acum a fost împuternicit prim adjunct al inspectorului șef.

La ceremonial a luat parte și un colonel din cadrul Inspectoratului General de Jandarmi, care a dat citire ordinului de trecere în rezervă a col. Constantin Moroșanu, precum și ordinul de numire în funcție a noului comandant.

Col. Constantin Moroșanu a ținut să le adreseze câteva cuvinte angajaților Inspectoratului, la conducerea căruia a fost numit în decembrie 2006. Moroșanu s-a arătat mulțumit de ceea ce a construit în cei zece ani cât s-a aflat la cârma instituției, spunând că lasă un colectiv bine consolidat și pregătit.

"În ianuarie 1991 un tânăr ofițer intra pe poarta unității cu foarte multe speranțe, idealuri, gânduri. După aproape 26 de ani o mare parte din ele s-au îndeplinit și o foarte mare parte din ele au depășit gândurile, pentru că nimeni la acea dată nu gândea cum va evolua Jandarmeria Română. De-a lungul timpului am fost un jandarm de nădejde, modest, muncitor, îndrăzneț. Din decembrie 2006 am fost numit inspector șef. În această perioadă am clădit un colectiv de jandarmi eficient. Pot spune că am ajutat la consolidarea Jandarmeriei în județul Botoșani, din toate perspectivele, am performat la nivelul Jandarmeriei Române cu o mână de oameni și am fost invidiați de alți colegi din țară cum reușim noi cu așa puțini oameni să facem asemenea lucruri. Am avut privilegiul să apuc să aplic în practică ce am învățat după posibilitățile, aptitudinile, calitățile și priceprea mea. Las în urmă un colectiv frumos de jandarmi, destoinici, eficienți, încrezători, implicați în comunitatea locală. Vă doresc tuturor înțelepciune, cutezanță și răbdare. Plec cu gândul că pot privi în ochi pe oricare din colegii mei și ceea ce am făcut am făcut cu dreptate pentru binele colectivății și a instituției", a spus col. Constantin Moroșanu.

Acesta a ținut să mulțumească șefilor care i-au ghidat cariera, instituțiilor cu care a colaborat, și nu în ultimul rând familiei care "a înțeles privațiunile unui militar".

"Mă simt onorat să mă aflu astăzi aici. Aș vrea să îl felicit pe dnul. Moroșanu pentru întreaga activitate desfășurată la comanda Inspectoratului. Personal, am colaborat foarte bine și în mod eficient cu dumnealui și vreau să îl felicit și pe cel care a preluat comanda, pe dnul. Muntean. Îi urez o pensie ușoară și lungă și multă sănătate", au fost cuvintele rostite de prefectul Dan Nechifor.

Moroșanu a primit de la colegi un album foto cu fotografii din activitatea Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, precum și mai multe obiecte care să îi amintească de cariera militară. 























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
34

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
20

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
26

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...