Moldova s-a trezit! Lant uman pentru sustinerea proiectului autostrazii Ungheni-Iasi-Targu Mures

Moldova s-a trezit! Lant uman pentru sustinerea proiectului autostrazii Ungheni-Iasi-Targu Mures

   foto: reporteris.ro

Astazi, de la 12.00, in centrul Iașului, sunt asteptati oameni din toata Moldova pentru a atrage atentia asupra necesitatii construirii autostrazii Ungheni-Iasi-Targu Mures, considerata vitala pentru dezvoltarea economica a zonei, printr-unul dintre cele mai de amploare actiuni civile care vizeaza investitiile. Participantii vor forma un lant uman.

Societatea civila, oameni de afaceri si politicieni sunt asteptati, sambata, de la ora 12.00, in centrul orasului Iasi, Pietonalul Stefan cel Mare, intre Casa Patrata si Piata Unirii, intr-un manifest pentru sustinerea autostrazii A8, care, spune presedintele Asociatiei "Impreuna pentru autostrada  Ungheni-Iasi-Targu Mures", Catalin Urtoi, ar ajuta la dezvoltarea economica a zonei.

"Manifestul nostru nu este un protest, e o actiune pasnica prin care vrem sa atragem atentia politicienilor ca este nevoie de aceasta autostrada daca vrem sa aduce plus valoare, regiunea nu se poate dezvolta daca nu realizam aceasta autostrada. Dar daca guvernantii raman surzi apelului nostru, atunci actiunile noastre se vor transforma in protest. Avem aeroportul, care este foarte bun, este un succes, dar firmele mici si mijlocii cu ce isi transporta marfurile? Avem nevoie de aceasta autostrada. Noi vrem sa prindem bugetul pe 2018, pentru realizarea studiului de fezabilitate si proiectarea autostrazii", a declarat pentru Hotnews Catalin Urtoi.

Potrivit Danielei Simionovici, membra a Asociatia organizatoare, evenimentul va incepe la ora 12.00, iar timp de o ora oamenii vor putea discuta cu oamenii de afaceri si isi vor spune opinii cu privire la autostrada. La ora 13.00, va fi intonat imnul si vor fi eliberate baloane cu heliu, moment in care participantii isi vor da mainile pentru formarea unui lant uman.

Aceasta spera ca evenimentul va ajunge la politicieni si ca vor intelege ca moldovenii s-au saturat sa fie scosi de pe harta investitiilor. "Sa trezim lumea, sa ii facem pe politicieni sa ne bage in seama.Ne-am saturat sa fim umiliti, discriminati, tratati drept cersetorii Romaniei. Moldovenii nu stau cu mana intinsa la nimeni. Moldova s-a trezit! Unii ar spune oleaca mai greu, dar si ursul se trezeste oleaca mai greu si stiti ce se intampla dupa ce se trezeste. Ca le place sau nu, Moldova s-a trezist si va sta treaza pana cand autostrada va fi functionala. Scopul imediat este sa miscam lucrurile, pe guvernanti si pe cei care au posibilitatea sa demareze lucrarile. Vrem ca autostrada sa fie considerata o prioritate, pentru ca pe harta Moldova este scoasa de pe harta"..

Evenimentul de la Iasi vine dupa ce luna trecuta a fost organizata o coloana auto care a parcurs traseul viitoarei autostrăzi Ungheni - Iaşi -Târgu Mureş.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...