Modernizarea completa a CET-ului, finalizata in 2015

Modernizarea completa a CET-ului, finalizata in 2015
Municipalitatea a lansat, vineri, proiectul privind modernizarea sistemului centralizat de incalzire, ce se va derula pe o perioada de 34 de luni, pana la sfarsitul lunii decembrie 2013.

Proiectul, intitulat “Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Botosani, pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice", este cofinantat din Fondul de Coeziune in cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu-POS Mediu 2007-2012, Axa prioritara 3.

Valoarea totala a proiectului este de 155,73 de milioane de lei, din care 77,8 milioane de lei reprezinta finantare nerambursabila de la Uniunea Europeana, 70,07 milioane de lei finantare de la bugetul de stat, iar 7,78 milioane de lei contribuatia beneficiarului.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt consumatorii din municipiul Botosani, racodati la reteaua de termoficare, atat casnici, cat si non-casnici.

In prezent, aproximativ 26.000 de locuitori, adica 23% din populati municipiului, sunt racordati la Modern Calor.

“Am primit promisiunea că ni se vor mai da 12 milioane de euro ca o completare la finanţarea prin proiect, astfel ca la sfârşitul anului 2015 să avem un sistem de termoficare complet modernizat. Proiectul presupune investiţii pentru reabilitarea centralei de termoficare existente şi a reţelelor de alimentare cu energie termică, în vederea scăderii concentraţiilor emisiilor poluante şi a îmbunătăţirii eficienţei energetice a sistemului de încălzire, inclusiv în ceea ce priveşte reţelele de transport şi distribuţie, prin reducerea pierderilor de căldură", a declarat Ioan Diaconu, directorul Modern Calor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
201

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
60

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
61

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...