Modern Calor: Firmele private aleg varianta încălzirii centralizate

Modern Calor: Firmele private aleg varianta încălzirii centralizate
Aproape 20% din energia termică produsă actualmente de Modern Calor SA este vândută către firme private și unități bugetare.

Societatea de termoficare a municipiului Botoșani are încheiate la această dată contracte de furnizare cu un număr de 79 de agenți economici, din care zece sunt considerați mari consumatori. Acestora li se adaugă un număr de 38 de clienți bugetari (clădiri de birouri, unități sanitare sau școlare etc).

În 2013 au fost racordați sau sunt în curs de racordare la sistemul centralizat încă opt astfel de beneficiari, printre care Uvertura City Mall, Carreman România SRL, Hotel Rapsodia sau Stadionul Municipal.

Aceștia se adaugă portofoliului de clienți deja existent, în care sunt firme precum Carrefour, Rapsodia Conf, For Men`s, Elasco, Aquaterm, Electroalfa sau E.ON Moldova Distribuție.

Faptul că astfel de unități aleg varianta încălziri centralizate nu poate decât să confirme că soluția respectivă este pentru ele mai avantajoasă financiar decât cea a investiției într-un sistem propriu de producere a agentului termic.

Elementele de care se ține seama în luarea unei astfel de decizii sunt: evoluția prețului la gazele naturale (creștere cu 87% în intervalul 2011-2013 pentru agenții economici, creștere care va afecta în măsură mai mică societatea de termoficare a municipiului Botoșani, deoarece aceasta se aprovizionează cu gaz direct din rețeaua de transport, eliminând astfel tariful de distribuție), costurile de amortizare a unei instalații proprii de producere a energiei termice, precum și cele de autorizare, întreținere și exploatare a acesteia.

Potrivit calculelor efectuate în cazul clienților sus-menționați, folosind sistemul centralizat, cu alimentare direct din rețeaua primară, aceștia realizează economii anuale la cheltuielile cu încălzirea și apa caldă situate între 13 și 28% (în funcție de volumul consumului fiecăruia).

Modern Calor este o societate de interes local care, în condițiile modernizării totale atât a sursei de producție, cât și a rețelelor de transport a agentului termic, reușește să ofere servicii la un nivel competitiv.

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 medalii obținute de sportivii de la Taekwondo Botoșani la prima competitie de Taekwondo WT din 2018! FOTO

astăzi, 21:16
100

Debut cu dreptul pentru sportivii legitimați la Clubul Sportiv Real Taekwondo Botoșani la prima competiție de taekwondo wt din anul competițional 2018.În perioada 17-18 martie 2018, &ici...

Elevii din Botoșani, încurajați să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române!

astăzi, 18:15
246

Forţele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare, vineri, 23 martie 2018, la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani, în intervalul orar 12....

Porumbei cu idei de Ziua Francofoniei, la Botoșani! FOTO, VIDEO

astăzi, 17:57
102

Câteva sute de porumbei de hârtie au poposit ieri, la manifestarea de Ziua Francofoniei, oferită de Centrul Europe Direct Botoșani la Uvertura Mall, în compania a două școli gimn...