Modern Calor atrage noi clienti

Modern Calor atrage noi clienti
Încă două firme se vor adăuga în lista de mari consumatori ai societății de termoficare a municipiului Botoșani. Modern Calor a semnat antecontracte cu SC Carreman România SRL și Uvertura City Mall pentru furnizarea de energie termică.

Cele două societăți se vor număra printre alți beneficiari importanți ai serviciilor de termoficare, printre care se mai află Rapsodia Conf, Carrefour, For Men`s, Elsaco sau Electroalfa, dar și unități bugetare. Acești noi clienți vor crește volumul vanzărilor de energie a societății de termoficare cu aproximativ 7%, cuantumul estimat al consumului lor fiind de 5.500 de gigacalorii anual.

Modern Calor va demara în perioada următoare licitațiile pentru contractarea lucrărilor de realizare a infrastructurii necesare racordării celor două firme, lucrările fiind incluse în planul de investiții aprobat deja de Consiliul Local al municipiului Botoșani.

"Pentru noi e un semnal deosebit de încurajator că astfel de clienți apelează la serviciile noastre. I-am convins că suntem un furnizor serios și cu perspective certe. Pe de altă parte, ei confirmă astfel că soluția de viitor pentru încălzire o reprezintă sistemul centralizat", a declarat directorul general al societății Modern Calor, Ion Diaconu.

Acesta își bazează argumentația pe faptul că firme de asemenea anvergura fac studii economice serioase privitoare la tipul de sursă pe care urmează să o folosească pentru încălzire. Iar un astfel de studiu nu se face pentru o singură iarnă.

Elementele de care se ține seama în cazul unei alternative cu sursă proprie de încălzire sunt: evoluția prețului gazului, costurile de amortizare a unei centrale, precum și cele de autorizare și întreținere. Într-un astfel de calcul comparativ, soluția cea mai eficientă rămâne sistemul centralizat. Bineînțeles unul de tipul celui construit la Botoșani, cu randament mare a unității de producție și cu minimalizarea pierderilor în sistemul de transport..

Comunicat Modern Calor

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 medalii obținute de sportivii de la Taekwondo Botoșani la prima competitie de Taekwondo WT din 2018! FOTO

astăzi, 21:16
102

Debut cu dreptul pentru sportivii legitimați la Clubul Sportiv Real Taekwondo Botoșani la prima competiție de taekwondo wt din anul competițional 2018.În perioada 17-18 martie 2018, &ici...

Elevii din Botoșani, încurajați să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române!

astăzi, 18:15
246

Forţele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare, vineri, 23 martie 2018, la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani, în intervalul orar 12....

Porumbei cu idei de Ziua Francofoniei, la Botoșani! FOTO, VIDEO

astăzi, 17:57
102

Câteva sute de porumbei de hârtie au poposit ieri, la manifestarea de Ziua Francofoniei, oferită de Centrul Europe Direct Botoșani la Uvertura Mall, în compania a două școli gimn...