Mister total la Senat: Cine a semnat alaturi de Ecaterina Andronescu un raport care schimba soarta scolilor. Andronescu: "Nu inteleg toata agitatia"

Mister total la Senat: Cine a semnat alaturi de Ecaterina Andronescu un raport care schimba soarta scolilor. Andronescu: "Nu inteleg toata agitatia"
Un raport dat de comisia de invatamant din Senat, condusa de Ecaterina Andronescu (PSD), a ajuns un adevarat subiect de film politist. Intriga? Nu se stie cum a luat nastere acest act oficial. Secretarul comisiei a spus pentru presa ca nu el este cel care si-a pus semnatura pe document si nu reuseste sa afle cine a facut-o, afirmand ca presedintele comisiei nu ii raspunde la telefon. Este vorba despre o prevedere legala care ar opri concursurile pentru innoirea garniturii de directori de scoli, licee si gradinite, concurs caruia i se opune din rasputeri PSD.

Mai precis: vorbim despre controversatul raport de admitere adoptat de comisia de invatamant in data de 14 septembrie pentru un proiect legislativ care nu se afla pe ordinea de zi si in care apare o modificare (un amendament) care nu are nicio legatura cu subiectul respectivului proiect dar care reprezinta o prevedere esentiala: concursurile pentru posturile de director si director adjunct de scoala, ce urmeaza sa se desfoare in octombrie, se amana pana la vacanta de vara din 2017.

Secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar Monica Anisie, prezenta la sedinta de miercuri, a declarat pentru Hotnews.ro ca nu s-a mentionat nimic de un amendament sau un raport privind organizarea concursurilor. 

Raportul datat 15 septembrie, care se refera la sedinta comisiei din 14 septembrie, poarta doua semnaturi - cea a presedintelui comisiei Ecaterina Andronescu si inca una in dreptul secretarului comisiei, Dumitru Oprea

Dumitru Oprea a declarat insa vineri pentru Agerpres, ulterior si pentru HotNews.ro, ca el nu a participat la sedinta comisiei, ca acel proiect nu se afla pe ordinea de zi stabilita, ca nu a semnat acel raport si, mai mult, ca nu a delegat pe nimeni sa faca asta. Oprea a relatat pentru HotNews.ro ca a informat-o pe Andronescu inainte de sedinta ca nu poate veni si nu i s-a mentionat ca se doreste discutarea acelui proiect.  

Acesta sustine ca a incercat sa o contacteze pe Andronescu pentru a-i cere lamuriri pe acest subiect, insa nu a reusit sa discute cu ea. "Eu sunt socat de aparitia subiectului, cine l-a provocat habar n-am. Este un subiect pe care numai dna Andronescu poate sa il explice. Doamna Andronescu trebuie sa raspunda la toate acestea, fiindca mi se pare strigator la cer ce s-a intamplat. Nu raspunde insa la telefon, ca am incercat sa o sun. Nu am reusit sa aflu un cuvant de la dansa despre ce s-a intamplat. E o nebunie", a spus Dumitru Oprea pentru Agerpres. 

Ecaterina Andronescu a declarat pentru Digi24 ca "nu intelege toata agitatia" si ca amendamentul respecta procedurile parlamentare, insa a refuzat sa spuna cine a avut ideea amendamentului si cand a stiut de acesta.


UPDATE "Stiu ca secretarul comisiei, domnul Dumitru Oprea a lipsit, eu am semnat raportul ca presedinte al comisiei. Doamna consiliera de la comisie a luat semnatura de la domnul Danut (Cristian Danut Mihai - n.red.), vicepresedinte al comisiei, care tot de la PNL este. Eu stiu ca am semnat. Sunt foarte atenta la documente si am avut grija sa avem cvorum de sedinta", a declarat senatoarea PSD pentru News.ro. 

Intrebata de acuzatiile lui Oprea, aceasta spune: "Da. Nu a fost la sedinta, imi pare rau."

"Stati putin, ca nu inteleg toata agitatia aceasta. Este un amendament care urmeaza procedurile parlamentare, poate sa fie votat, poate sa nu fie votat. Daca a fost votat de Senat, presedintele poate sa-l promulge, poate sa nu-l promulge. Nu a tintit actiunea care este acum in derulare" a spus Ecaterina Andronescu, citata de digi24.ro. 

Despre concursuri, Andronescu spune ca masura luata de Ministerul Educatiei va face ca numai 10% dintre actualii directori sa mai ramana in functii. Citeste mai departe...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
4

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
95

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
101

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...