Mircea Badea, somat de CNA

Mircea Badea, somat de CNA
Posturile Antena3 si Antena1 au fost sanctionate cu o somatie publica pentru ca Mircea Badea l-a numit "macac" pe Traian Basescu, in emisiunea din 12 iunie. Realizatorul a vorbit in emisiunea In gura presei despre referendumul de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Cum l-a mai atacat Badea pe Basescu?

Badea a vorbit intr-o editie a emisiunii In gura presei despre faptul ca Traian Basescu a spus ca "a luat nota" cu privire la cei 7,4 milioane de romani care au votat pentru suspendare. Realizatorul a spus ca a luat “ceva definit printr-un cuvant care are patru litere si incepe cu consoana M si se termina cu IE.

Cele doua posturi au fost sanctionate si pentru emisiunea din 16 iunie in care Mircea Badea a comentat declaratiile presedintelui Traian Basescu pe tema homosexualitatii.

Realizatorul emisiunii In gura presei ar fi denigrat comunitatea homosexualilor, potrivit unei reclamatii primite de CNA.

Cum a fost aparat Badea in fata CNA-ului?

Mirela Bomboe, reprezentanta trustului Intact la CNA: "Mircea Badea nu a amenintat pe nimeni. Realizatorul comenteaza subiecte, declaratii ale oamenilor politici, care au aparut in spatiul public, din perspectiva proprie. Nu putem vorbi de un prejudiciu de imagine. Comentariile facute de realizator se inscriu in dreptul la libera exprimare.Termeni precum varan si cacarau folosite la alte emisiuni nu au fost luati in considerare de CNA, iar televiziunile respective nu au fost sanctionate pentru astfel de lucruri".

Mircea Badea a fost sanctionat pentru ca a folosit un limbaj injurios la adresa lui Traian Basescu.

"Moderatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta", potrivit legislatiei audiovizuale, conform paginademedia.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
48

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
134

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1359

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....