Minore traficate în Iaşi, într-un salon de masaj erotic administrat de doi soţi!

Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi au derulat joi o acţiune de destructurare a unei reţele de trafic de minori şi proxenetism.

Minore traficate în Iaşi, într-un salon de masaj erotic administrat de doi soţi!

Astfel, joi au fost efectuate şase percheziţii pe raza municipiului Iaşi dintre care cinci domiciliare iar una dintre ele la un salon de masaj erotic.

În cauză s-a reţinut că începând cu anul 2016 şi până în prezent, în zona centrală a municipiului Iaşi, a funcţionat clandestin un salon de masaj erotic administrat de către doi suspecţi, soţ şi soţie, unde cinci persoane vătămate, inclusiv minore, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, au fost exploatate sexual, acestea fiind determinate să întreţină raporturi sexuale contra cost cu clienţii salonului.

Tinerele erau recrutate de către suspect din diverse medii sociale, cu precădere din familii dezorganizate, din mediul rural și urban, cu o situaţie financiară precară. Înainte de a fi angajate la salon, persoanele vătămate susţineau un "test", în sensul că suspectul profita de naivitatea tinerelor determinându-le să întreţină cu acesta raporturi sexuale.

În tactica recrutării, suspectul a uzitat mai multe tertipuri, respectiv le promitea tinerelor câştiguri mari de bani (200 euro/lună), cazare în municipiul Iaşi pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de tehnici de înfrumuseţare, inclusiv operaţii estetice sau aplica metoda "lover boy" pentru ca persoanele vătămate să devină mai uşor de manipulat. Modul de recrutare se realiza prin anunţuri în presă, inclusiv printr-o aplicaţie de anunţuri online, tinerele fiind recrutate atât din România, cât și din Republica Moldova.

Ulterior recrutării de către suspect, persoanele vătămate erau plasate soției sale care se ocupa de angajare, instruire, programarea clienților, remunerarea tinerelor. Pe unele dintre ele, suspecta le transporta la/de la salon la locuință, altora le asigura cazare chiar în incinta salonului sau în apartamente închiriate în zona centrală a orașului.

Dacă inițial tinerele erau induse în eroare că vor executa doar masaj erotic, în final acestea ajungeau să întrețină raporturi sexuale cu clienții. De asemenea, unele dintre victime, după ce activau o perioadă de timp în incinta salonului de masaj, ajungeau în final să practice prostituția în apartamente închiriate și puse la dispoziția lor de către suspecţi.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că activitatea salonului datează din cursul anului 2001, iar de atunci şi până în prezent, există date şi indicii cu privire la faptul că suspecţii au exploatat mai multe tinere, majore și minore, din activitatea prestată de către acestea suspecţii câștigând sume importante de bani din care au dezvoltat afaceri imobiliare și au achiziționat mai multe bunuri mobile și imobile.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost găsite mai multe sume de bani, droguri de risc, ţigări de contrabandă iar într-o locaţie închiriată de către suspecţi pentru practicarea prostituţiei, a fost identificată o persoană vătămată minoră. La sediul DIICOT Iaşi urmau să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...