Ministrul Sanatatii vrea sa permita vanzarea medicamentelor in supermarket!

Ministrul Sanatatii vrea sa permita vanzarea medicamentelor in supermarket!

 Medicamente in supermarket  

Reprezentantii farmacistilor sustin ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ar fi dat dispozitie sa se elaboreze un ordin prin care sa se permita vanzarea medicamentelor fara reteta (OTC-uri gen aspirina, paracetamol, siropuri de tuse etc.) prin reteaua de supermarketuri.

"Nu se vor vinde doar vitamine si minerale, ci si medicamente care contin codeina, spre exemplu, si care pot fi periculoase", se revolta Clara Popescu, vicepresedinte al Colegiului Farmacistilor din Romania. "Medicamentul nu e o marfa oarecare, trebuie tinut la temperaturi speciale, dat cu anumite recomandari", adauga farmacistul Calin Elena, din Dolj.

Pe langa aceasta masura, farmacistii sustin ca se urmareste distrugerea pietei farmaceutice prin aplicarea, de anul viitor, a unor adaosuri mici (de maximum 3,3- 4%) la medicamentele gratuite si compensate.

"In acest moment, media adaosurilor pe care farmacistii le au este de 9-10%, cel mai mare procent fiind la OTC-uri - intre 10 si 30 la suta, in functie de valoarea medicamentului", mai explica Clara Popescu. Si in alte state membre UE este permisa vanzarea medicamentelor fara reteta prin supermarketuri.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sustine, in schimb, ca nu intentioneaza sa dea un ordin care sa permita vanzarea de medicamente fara reteta prin supermarketuri si ca farmacistii inventeaza si manipuleaza“.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
86

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
59

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
205

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...