Ministrul Sanatatii face ordine in spitale: Pacientii sunt intrebati cum au fost tratati, iar de raspunsul lor depinde soarta directorilor!

Ministrul Sanatatii face ordine in spitale: Pacientii sunt intrebati cum au fost tratati, iar de raspunsul lor depinde soarta directorilor!
Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat ca in acest moment se deruleaza un proiect-pilot in 5 spitale din tara in cadrul caruia pacientii sunt intrebati daca sunt multumiti de serviciile de care au beneficiat. Proiectul va fi extins, iar comentariile pacientilor vor juca un rol esential in mentinerea conducerii spitalelor.

"Feedback-ul de la pacienti va fi esential pentru pastrarea job-ului", a subliniat ministrul Sanatatii intr-o emisiune difuzata miercuri la Europa FM.

Vlad Voiculescu a reamintit ca la ora actuala in unele spitale este distribuit un formular de 8 pagini, care este completat doar de unii pacienti, rezultatele ajungand la manageri.

"Am indoieli masive ca aceasta metodologie este una realista. In acest moment avem aproape numai pacienti multumiti, nu exista plati informale in spitale, in general totul este bine, este roz. Mecanismul nu functioneaza, e clar", a comentat ministrul.

In acest context, Voiculescu a dezvaluit ca a fost implementat un proiect-pilot in 5 spitale din tara, pentru a vedea care este realitatea.

"Adunam feedback pe baza unui sms pe care fiecare pacient care pleaca din spital il primeste de la Ministerul Sanatatii. Sunt spitale din toata tara, nu as vrea sa dau numele, asa ne-am inteles, sa nu facem publice datele", a declarat ministrul.

Pe de alta parte, in acest weekend s-a lucrat la guvern la GovITHub, un proiect in cadrul caruia specialisti in informatica au incercat sa puna la punct sisteme in mai multe domenii.

"Unul este acesta, avem deja o aplicatie care e in formula beta", a dezvaluit ministrul exprimandu-si speranta ca pana la finalul mandatului sau va exista o aplicatie functionala, introdusa pentru toate spitalele.

"Orice pacient va primi intrebari relevante la care va putea raspunde. E esential sa punem din nou pacientul in centrul sistemului. (...) Daca sunt mai multi care spun acelasi lucruri, ele trebuie verificate si daca nu stau cum trebuie, trebuie sa existe consecinte", a mai subliniat ministrul, referindu-se la nemultumirile pacientilor in legatura cu serviciile primite in spitale.
Totusi, Vlad Voiculescu a tinut sa reaminteasca faptul ca evaluarea unui manager de spital se face anual.

"Ce pot eu sa fac este sa pregatesc terenul pentru o selectie mai buna a managerilor, o evaluare mai buna a lor", a subliniat ministrul.

In context, ministrul Sanatatii a fost intrebat si despre problema nefunctionarii cardului de sanatate, actuala intrerupere a sistemului fiind cea mai lunga de cand a fost el instalat.

Vlad Voiculescu a explicat ca exista medici care refuza sa emita retele offline, de teama ca daca sistemul nu este pus pe picioare in 3 zile, ei risca sa plateasca din buzunar, conform cadrului legal in vigoare.

Ministrul a dat asigurari ca se lucreaza la identificarea cauzelor pentru care a picat sistemul de carduri si la gasirea de solutii, dand asigurari ca "este vorba despre componente hardware, nu este un atac cibernetic", asa cum se speculase in mass-media.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dan Șlincu, PSD: Șapte oferte pentru construirea noului pod peste Siret de la Vârfu Câmpului

astăzi, 09:25
2

Comisia de achiziție din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început procesul de analiză a celor șapte oferte depuse în cadrul licitației pe...

La Ipotești a început Săptămâna Națională a Bibliotecilor!

astăzi, 09:17
7

Cu acest prilej, din anul 2021, s-a derulat proiectul Biblioteci în dialog, ocazie cu care biblioteci specializate sau generaliste au participat prin conferențieri și prezentări ale specificu...

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
62

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...