Ministrul Mediului despre investiția de la Modern Calor: “Un model pentru toată România” FOTO

Ministrul Mediului despre investiția de la Modern Calor: “Un model pentru toată România” FOTO
După întâlnirea cu primarii și autoritățile locale de la Instituția Prefectului, ministrul mediului, Rovana Plumb, a efectuat o scurtă vizită și la societatea Modern Calor pentru a vedea noul CET. Ea a fost însoțită de primarul Ovidiu Portariuc, de prefectul Costică Macaleți și de parlamentari.

Oficiile de gazdă le-a făcut Florin Sandu, directorul societății de termoficare, care i-a prezentat ministrului mediului investițiile realizate și au făcut cu toții un scurt tur al noului CET.

Rovana Plumb s-a arătat extrem de încântată de investiția de la Botoșani.

“Un model pentru toată România, un stadiu de finalizare de aproape 98%. Deja se generază căldură pentru botoșăneni, pentru municipiu. Sunt respectate toate standardele de mediu în ceea ce privește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și mă bucur că am putut finanța să putem finaliza acest proiect. Numai în ultimul an de zile s-au alocat 80 de milioane de lei și vreau să felicit Primăria că a găsit soluțiile pentru cofinanțare. Cetățenii vor beneficia de o reducere a facturii cu 10% din prețul gigacaloriei plătit până acum", a spus Rovana Plumb.


Primarul i-a mulțumit ministrului mediului pentru sprijinul acordat în ultimul an în realizarea acestui proiect.

Construcția noului CET a fost demarată în timpului mandatului fostului primar, Cătălin Flutur, vechea administrației obținând și finanțarea pentru acest obiectiv.

Întrebat de jurnaliști de ce nu au fost invitați și cei din vechea administrație, Ovidiu Portariuc a spus că de organizare s-au ocupat cei de la Modern Calor. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 medalii obținute de sportivii de la Taekwondo Botoșani la prima competitie de Taekwondo WT din 2018! FOTO

astăzi, 21:16
94

Debut cu dreptul pentru sportivii legitimați la Clubul Sportiv Real Taekwondo Botoșani la prima competiție de taekwondo wt din anul competițional 2018.În perioada 17-18 martie 2018, &ici...

Elevii din Botoșani, încurajați să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române!

astăzi, 18:15
246

Forţele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare, vineri, 23 martie 2018, la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani, în intervalul orar 12....

Porumbei cu idei de Ziua Francofoniei, la Botoșani! FOTO, VIDEO

astăzi, 17:57
101

Câteva sute de porumbei de hârtie au poposit ieri, la manifestarea de Ziua Francofoniei, oferită de Centrul Europe Direct Botoșani la Uvertura Mall, în compania a două școli gimn...