Ministrul Mediului despre investiția de la Modern Calor: “Un model pentru toată România” FOTO

Ministrul Mediului despre investiția de la Modern Calor: “Un model pentru toată România” FOTO
După întâlnirea cu primarii și autoritățile locale de la Instituția Prefectului, ministrul mediului, Rovana Plumb, a efectuat o scurtă vizită și la societatea Modern Calor pentru a vedea noul CET. Ea a fost însoțită de primarul Ovidiu Portariuc, de prefectul Costică Macaleți și de parlamentari.

Oficiile de gazdă le-a făcut Florin Sandu, directorul societății de termoficare, care i-a prezentat ministrului mediului investițiile realizate și au făcut cu toții un scurt tur al noului CET.

Rovana Plumb s-a arătat extrem de încântată de investiția de la Botoșani.

“Un model pentru toată România, un stadiu de finalizare de aproape 98%. Deja se generază căldură pentru botoșăneni, pentru municipiu. Sunt respectate toate standardele de mediu în ceea ce privește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și mă bucur că am putut finanța să putem finaliza acest proiect. Numai în ultimul an de zile s-au alocat 80 de milioane de lei și vreau să felicit Primăria că a găsit soluțiile pentru cofinanțare. Cetățenii vor beneficia de o reducere a facturii cu 10% din prețul gigacaloriei plătit până acum", a spus Rovana Plumb.


Primarul i-a mulțumit ministrului mediului pentru sprijinul acordat în ultimul an în realizarea acestui proiect.

Construcția noului CET a fost demarată în timpului mandatului fostului primar, Cătălin Flutur, vechea administrației obținând și finanțarea pentru acest obiectiv.

Întrebat de jurnaliști de ce nu au fost invitați și cei din vechea administrație, Ovidiu Portariuc a spus că de organizare s-au ocupat cei de la Modern Calor. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ancheta privind explozia din Primăverii, transferată la alt parchet

astăzi, 17:28
61

Constituit sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, dosarul referitor la explozia care a afectat dramatic imobilul din Primăverii 18 şi a dus la rănir...

A căzut în fântâna pe care încerca să o curețe!

astăzi, 16:27
319

Un bărbat din județul Botoșani a fost, marți, la un pas de moarte după ce a căzut într-o fântână pe care încerca să o curețe.Bărbatul de 52 de ani, din satul...

Expoziţia "Reptile vii", la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Dorohoi!

astăzi, 15:25
133

Muzeul Judeţean Botoşani, Secţia Ştiinţele Naturii Dorohoi, în colaborare cu Exotic Land SRL, organizează în perioada 26 septembrie - 29 octombrie expoziţia "Reptile vii"....