Ministrul Educatiei crede ca elevii ar trebui sa-si faca temele la scoala - Ce spun profesorii

Ministrul Educatiei crede ca elevii ar trebui sa-si faca temele la scoala - Ce spun profesorii
Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat, in urma cu cateva zile, ca elevii ar trebui sa-si faca temele pentru acasa la scoala. 

Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), a declarat pentru Ziare.com ca "in tarile normale", exact asa stau lucrurile. Insa Romania e departe de ele, aici neexistand pentru moment posibilitatea ca asta sa se intample.

"Ministrul Educatiei are dreptate cand spune ca temele ar trebui facute la scoala. Asta se intampla in tarile normale, acolo unde s-au investit bani in infrastructura scolara", ne-a declarat Simion Hancescu.

"Pentru asa ceva iti trebuie spatiu, ca sa poti implementa programul 'Scoala dupa scoala', elevii sa aiba posibiliatea sa serveasca o masa calda, apoi sa-si faca temele. Dar cum sa faci asta in Romania, atata timp cat mai mult de jumatate din scoli lucreaza in doua schimburi?", a mai spus presedintele FSLI.

Liderul FSLI impartaseste si parerea ministrului legat de timpul petrecut de copii cu temele pentru acasa. Mircea Dumitru a spus ca elevii "stau mult ca sa-si pregateasca orele, foarte mult, nepermis de mult", ca-si ocupa intreaga zi cu activitatile scolare, ca ritmul si cantitatea de lucru sunt "nerezonabile".

"Un elev care este constiincios este fara copilarie"

"Da, are si aici dreptate. Aceasta este consecinta faptului ca programele scolare sunt complet depasite, ele pun accentul pe furnizarea de informatii inutile si nu pe partea aplicativa. Manualele sunt facute dupa aceste programe si evident ca elevii au extrem de multe teme.

Este un adevar ca sunt si cadre didactice care exagereaza in ceea ce priveste volumul temelor. Daca un elev sta 5 - 6 ore la scoala, apoi merge acasa si mai face 2 - 3 ore teme, evident ca pentru el mersul la scoala este o corvoada si asta nu este in regula", afirma Simion Hancescu.

Potrivit acestuia "Lucrurile trebuie regandite din temelii, scoala trebuie sa fie atractiva pentru elevi. Un copil trebuie sa aiba timp si de joaca".

"Un elev care este constiincios este fara copilarie", conchide liderul FSLI.

Simion Hancescu sustine ca "toti elevii ar trebui sa invete in prima parte a zilei, iar temele ar trebui facute pana in ora 17.00 - 18.00".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
9

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
52

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
227

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...