Ministru nemultumit de institutiile publice: Sunt necesare interventii si sanctiunile ar putea fi inasprite!

Ministru nemultumit de institutiile publice: Sunt necesare interventii si sanctiunile ar putea fi inasprite!
Sanctiunile pentru incalcarea accesului la informatiile publice ar putea fi inasprite, pentru ca lucrurile nu arata o schimbare semnificativa, afirma ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Violeta Alexandru. Aceasta va prezenta in sedinta de guvern de joi o informare referitoare la stadiul aplicarii deciziilor in domeniul transparentei si cauzele pentru care evolutiile nu sunt pe masura asteptarilor.

"Nu este cat as fi vrut, iar masurile pe care le voi lua ii vor afecta pe cei care am incercat sa ii conving, cu care am discutat personal, pe cazuri concrete. Tendinta lor a fost sa-mi explice cum nu se poate, cum transparenta omoara eficienta si ar putea sa ne aduca, de o maniera sau alta, deservicii in privinta unor decizii de management, ceea ce eu nu cred.

Nu ai de ce sa te temi de transparenta, decat daca nu vrei sa fii performant. Va vorbeste un om care a facut sute de discutii cu oameni din administratie, avand un comportament profund colegial, fara atac la persoane sau cu aere de sefa. Trebuie sa trag linie si, neavand planuri de cariera ca sa ma ingrijesc de imagine, consider ca sunt necesare interventii pe care nu le-am premeditat", spune pentru Ziare.com ministrul Violeta Alexandru.

Dupa ce va prezenta situatia in Guvern, ministrul intentioneaza sa urmareasca timp de cateva saptamani reactiile: "Voi lasa un scurt interval pentru ca ministrii sa evalueze daca anumite lucruri se pot corecta prin decizii de management intern.
Echipa mea e pregatita si in acest interval de cateva saptamani vom urmari ce se intampla. Voi alege intr-un esantion zonele pe care le cunosc deja, dupa ce am scanat toata administratia. In minister e o baza de date de peste 1.800 de institutii publice, peste 12.000 de indicatori.

Orice ministru va dori sa discutam caz cu caz, deschidem baza de date si discutam indicator cu indicator."

Violeta Alexandru considera ca sustinerea declarativa pentru transparenta a ministrilor trebuie sprijinita de masuri operationale: "poate gasim solutiile sa schimbam mentalitatea in adminsitratie".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
274

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5300

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
207

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...