Ministerul Sanatatii stabileste ce bolnavi trebuie lasati sa moara

Ministerul Sanatatii stabileste ce bolnavi trebuie lasati sa moara
Cei cu sanse mici de supravietuire sau care nu au speranta recuperarii unei calitati a vietii acceptabile - respinsi de la Reanimare. Ministerul Sanatatii a stabilit, intr-un proiect de ordin, criteriile de acceptare a bolnavilor in sectiile de Terapie Intensiva.

Potrivit prevederilor actului normativ, bolnavii aflati in faze terminale, cei cu sanse mici de supravietuire si pacientii la care nu exista speranta de recuperare a unei calitati a vietii acceptabile nu vor fi primiti in sectiile ATI.

Proiectul descrie si factorii de care depinde admisia in terapia intensiva, care sunt: diagnosticul, gravitatea bolii, varsta, boli coexistente, rezerva fiziologica, pronosticul, precum si dorinta pacientului.

Ca element de absoluta noutate in tara noastra este introdusa autonomia pacientului, care nu poate fi internat la Terapie Intensiva daca acesta spune sau declara in scris ca nu doreste acest lucru.

Varsta in sine nu trebuie sa fie factor de decizie a admisiei in TI, dar doctorii trebuie sa recunoasca faptul ca avansarea in varsta este asociata cu scaderea rezervei fiziologice si frecventa crescuta a bolilor coexistente severe, se arata in proiectul de ordin.

Acesta mai stabileste si o ordine a prioritatilor, pe primul loc situandu-se pacientii critici instabili.

Urmatorii sunt pacientii critici care au si alte boli cronice, iar a treia prioritate o reprezinta pacientii critici instabili cu sanse reduse de recuperare. In acest ultim caz, ordinul ministrului stipuleaza ca eforturile terapeutice trebuie limitate si nu vor fi efectuate intubatii sau resuscitari cardiopulmonare.

Ultima prioritate sunt bolnavii care trebuie admisi doar pe baza individuala, in circumstante deosebite si sunt la discretia sefului sectiei ATI.

Din aceasta categorie fac parte pacientii cu boli terminale ireversibile in iminenta de deces.

Paturile sectiilor de ATI vor fi eliberate atunci cand dezechilibrele pacientului se agraveaza in ciuda masurilor terapeutice, iar mijloacele de interventie sunt epuizate.

Sursa: Gandul

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
84

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
113

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
167

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...