Ministerul Sanatatii: Remuneratia primita de medici pentru garzi a crescut cu pana la 90 la suta!

Ministerul Sanatatii: Remuneratia primita de medici pentru garzi a crescut cu pana la 90 la suta!
De la 1 octombrie, remuneratia medicilor pentru garzile efectuate a crescut cu pana la 90%, dupa ce Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta 20/2016, informeaza un comunicat al Minsiterului Sanatatii.

Plata garzilor suplimentare pentru medici se face acum prin raportarea la salariul de baza majorat de la 1 august 2016, iar plata majorata pentru aceste garzi va fi primita incepand cu data de 15 noiembrie.  

Astfel, garda unui medic primar, gradatia 5, va fi platita in zilele lucratoare cu 781 de lei brut (la un spor de 25%) si cu 1.094 de lei brut (la sporul maxim de 75%). In zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale, venitul din garda va ajunge la 1.667 de lei brut.  

Un medic specialist, gradatia 5, va primi pentru o garda efectuata in cursul saptamanii 614 lei brut (la un spor de 25%) si 860 de lei brut (la un spor de 75%). 

Pentru garzile din weekend si din zilele declarate sarbatori legale, acelasi medic va incasa 1.310 lei brut, afirma sursa citata.

Si in cazul medicilor rezidenti care efectueaza garzi in conditiile legii, acestea vor fi platite cu sume intre 435 de lei brut si 1.147 de lei brut, in functie de anul de rezidentiat si de sporul aplicat (25% sau 75% in cursul saptamanii si 100% pentru zilele de sambata, duminica si sarbatori legale). De asemenea, garzile suplimentare vor fi efectuate in baza unui contract individual de munca cu timp partial. 

Garzile vor fi considerate atat vechime in munca, cat si vechime in specialitate. 

De asemenea, contractul de munca pentru garzi va da dreptul la concediu de odihna platit proportional cu timpul lucrat pentru medicii care efectueaza numai garzi sau pentru cei care fac garzi in alt spital decat cel la care sunt angajati, mai afirma ministerul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
137

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
108

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
103

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...