Ministerul Sanatatii functioneaza pe baza de CRIZA. Bolnavi, medici, farmacisti pusi pe drumuri

Ministerul Sanatatii functioneaza pe baza de CRIZA. Bolnavi, medici, farmacisti pusi pe drumuri

 Pentru un medicament inlocuit, pacientul isi da acordul, acord pe care farmacistul il duce la medicul de familie  

In degringolada care domina sistemul sanitar de mai multe luni de zile, dar mai ales dupa esecul ministerului de resort in negocierile cu distribuitorii de medicamente, Casa de Asigurari de Sanatate a primit instructiuni de CRIZA.

O prima masura este ca, pana la reluarea aprovizionarii, farmacistii sa elibereze orice alt medicament prescris pe reteta, care are aceeasi substanta activa.

Bolnavii trebuie, insa, sa isi dea in scris consimtamantul, iar farmacistii sunt obligati sa duca aceste consimtaminte la medicii care au eliberat retetele.

O alta masura dispusa de minister este obligativitatea medicilor de a se interesa la farmacii de medicamentele care au mai ramas pe stocuri si sa prescrie toate DCI-urile unei substante active, chiar daca sunt foarte multe.

Farmacistii spun ca, deocamdata, singura posibilitate este sa le ofere pacientilor inlocuitori pentru unele medicamente pe care nu le au pe raft.

"Speram ca pacientii sa inteleaga faptul ca alta solutie nu au, iar medicii sa le semneze pentru acesti inlocuitori pana la rezolvarea crizei", a spus un farmacist botosanean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
58

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
459

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
163

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...