Ministerul pentru IMM-uri va propune ca impozitul minim sa fie eliminat in toamna!

Ministerul pentru IMM-uri va propune Guvernului ca impozitul minim să fie eliminat în toamna acestui an, a declarat, vineri, ministrul de resort, Constantin Niţă.

Impozitul minimeste o măsură temporară şi ar putea fi eliminat în toamnă, a afirmat ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, la un seminar.

"În toamnă, în funcţie de rezultatele economice, am putea anula acest impozit minim şi să găsim o altă soluţie pentru a nu pune în pericol microîntreprinderile sau start-up-urile", a spus el.

O astfel de soluţie ar fi ca impozitul minim să nu fie aplicat pentru firmele cu o cifră de afaceri de până la 50.000 de euro.

"Una dintre propunerile din toamnă ale ministerului va fi eliminarea impozitului minimsau găsirea altor modalităţi de impozitare. Una dintre acestea ar putea fi ca firmele care au cifră de afaceri de până la 50.000 de euro să nu fie obligate să plătească impozitul minim", a spus Niţă.

Pentru acestea ar urma să fie menţinut sistemul de impozitare cu 3% din cifra de afaceri. Pe de altă parte, Niţă a afirmat că în luna iunie ministerul va finaliza proiectul lege privind înfiinţarea unui fond de risc, cu un buget de 50 milioane euro, prin care statul va sprijini activităţile de cercetare- dezvoltare-inovare şi firmele care vor să se extindă în străinătate.

Guvernul a introdus, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), pentru firmele cu venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru societăţile cu venituri de peste 129 milioane lei.

Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
381

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
190

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
139

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...