Ministerul Educatiei aloca un milion de lei pentru creditele studentilor

Ministerul Educatiei aloca un milion de lei pentru creditele studentilor
Agentia Nationale de Credite pentru Studenti a primit un milion de lei din bugetul Ministerului Educatiei, in urma cererii ministrului Educatiei Ecaterina Andronescu.

"Solutia de avea aceasta Agentie care sa functioneze, intr-un fel, ca o banca, ne va ajuta, intr-o perspectiva nu foarte indepartata, sa incercam sa o facem sa functioneze ca un element de stimulare a performantei in invatamantul superior", a explicat ministrul, citat de Amos News.

Guvernul a aprobat, in luna februarie, infiintarea unei agentii care va acorda credite intre 900 si 3000 de euro pentru un an de studii universitare.

Astfel, studentii din institutiile de invatamant superior de stat si particular acreditate, care urmeaza studii universitare de licenta si de masterat la zi, pot beneficia, la cerere, de credite bancare pentru acoperirea taxelor de studii si pentru alte cheltuieli legate de desfasurarea studiilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
83

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
316

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
62

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...