Mii de pachete cu țigări pentru piața neagră, descoperite de polițiștii de frontieră dorohoieni!

Mii de pachete cu țigări pentru piața neagră, descoperite de polițiștii de frontieră dorohoieni!
Poliţiştii de frontieră din cadrul cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au declanşat, în zona de competenţă, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu tutun, pe timpul căreia au descoperit şi confiscat 15.000 pachete ţigări de contrabandă ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “contrabandă și intrarea în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat", iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
         
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi confiscat aproximativ 18.500 pachete ţigări de contrabandă, în valoare de 166.661 lei. 

Ieri, 25 august a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Frontieră Iaşi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, au oprit in trafic, pe raza localitatii de frontieră Leţcani, judeţul Iaşi, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Lituania, în care se aflau cetăţenii moldoveni,  Alexandr B. şi Andrei C., în vârstă de 32, respectiv 27 ani.

La controlul efectuat asupra autoturismului, lucrătorii noştri au descoperit între bancheta din spate şi locul pasagerului dreapta faţă, sub o pătură, un colet învelit în folie de culoare neagră, iar în portbagaj alte trei colete ambalate la fel.

În vederea efectuării unui control amănunţit, autoturismul şi persoanele au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi. Astfel, în maşină au fost descoperite patru colete care conţineau 3.372 pachete de ţigări diferite mărci cu timbre de acciză Republica Moldova. 

La cercetări, Alexandr B. a declarat că a preluat coletele de la un conaţional si trebuia să le transporte în municipiul Iaşi, la o adresa necunoscută, care urma a le fi indicată în momentul în care ajungeau în Iaşi. 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
13

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
29

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
48

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...