Mii de botosaneni vaccinati impotriva gripei!

Mii de botosaneni vaccinati impotriva gripei!
Aproape 3000 de botosaneni au fost imunizati impotriva gripei, in primele trei saptamani scurse de la demararea campaniei de vaccinare antigripala.

Chiar daca, initial, ASP a avut in vedere vaccinarea persoanelor cu risc crescut de imbolnavire, printre care batranii si persoanele internate in sanatorii sau spitale de cronici, printre cei imunizati impotriva gripei s-au numarat si sinistratii din localitatile afectate de inundatii in vara acestui an, avand in vedere ca, din cauza conditiilor in care traiesc, imunitatea acestora a scazut foarte mult.

"Mai mult de un sfert din populatia judetului va fi vaccinata antigripal. Asta pentru ca numai de la Ministerul Sanatatii au fost distribuite in jur de 100.000 de doze, iar alte cateva mii vor fi administrate prin intermediul angajatorilor sau cu vaccinuri procurate direct din farmacii. La sfarsitul acestei saptamani, la ASP au mai ajuns aproximativ 20.000 de doze de vaccin", a precizat Lidia Onofrei, purtator de cuvant al ASP Botosani.

Ultimele doze de vaccin vor fi folosite pentru imunizarea personalului medical, a politistilor, a lucratorilor de la Penitenciar si a functionarilor care lucreaza in posturi in care circulatia publicului este foarte mare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
70

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
39

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
129

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...