Mii de botoșăneni cu permis de conducere nu au voie să urce la volan! Vezi motivul!

Mii de botoșăneni cu permis de conducere nu au voie să urce la volan! Vezi motivul!
Nu au săvârșit vreo infracțiune sau vreo abatere care să ducă la pierderea permisului de conducere, și totuși nu au dreptul să circule pe drumurile publice.

Este cazul a peste 13.000 de botoșăneni care au susținut examen și au devenit șoferi, dar nu au mai venit să își preschimbe permisele de conducere conform noilor reglementări, având documente de tip vechi, care le-au fost eliberate înainte de anul 1995.

Cu alte cuvinte, de mai bine de 20 de ani cei care posedă un astfel de permis nu mai au voie să se urce la volan.

La ora actuală, în evidențele noastre sunt 13.130 de persoane cu permise de conducere de tip vechi, din vechea cartotecă. Persoanele care posedă astfel de permise nu au voie să conducă, ei nu și-au mai făcut nici fișa medicală. Dacă sunt găsite la volan li se ia permisul și li se aplică o amendă, fiind contravenție. Avem două-trei persoane pe săptămână care vin să își scoată noi documente și toate sunt peste 60 de ani. Nu îi poți obliga să le preschimbe dar nici nu le poți anula pentru că este un drept câștigat", a precizat Dănuț Ciubotaru, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor.

În județul Botoșani sunt 104.312 posesori de permise de conducere. Cei mai mulți, 47.051, au între 31 și 50 de ani.

 

Spune-ne opinia ta