Mii de botosaneni afectati de viroze respiratorii grave!

Mii de botosaneni afectati de viroze respiratorii grave!
Aproape 2.400 de botosaneni afectati de viroze respiratorii grave in ultima saptamana! Statisticile sunt mai mult decat ingrijoratoare, ele depasind cu mult situatiile inregistrate in timpul iernii.

Medicii spun ca numarul celor bolnavi ar putea fi chiar dublu, precizand, totodata, ca a fost confirmat un nou caz de gripa, la o persoana varstnica, numarul total ajungand la 16.

Conform datelor oferite de compartimentul epidemiologic al Directiei de Sanatate Publica Botosani, 1.680 de botosaneni au fost diagnosticati cu viroze respiratorii severe, dintre acestia 148 necesitand spitalizare si supraveghere medicala, cei mai multi fiind copii.

716 bolnavi au fost diagnosticati cu pneumonii, o treime dintre ei fiind internati in sectiile de boli infectioase ale Spitalului de Copii sau Spitalului Judetean Botosani.

"Inregistram o crestere alarmanta a numarului de afectiuni respiratorii de la o saptamana la alta. Chiar mai multe decat in majoritatea saptamanilor de iarna. Unul din motive este si faptul ca parintii tind sa ignore schimbarile bruste de vreme si faptul ca temperaturile pot fi extrem de inselatoare in aceasta perioada", a precizat Lidia Onofrei, purtator de cuvant al DSP Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
110

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
64

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
70

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...