Miere pentru elevii din clasele I-IV și de la grădiniță. Leon Dănăilă: "Ar fi bine ca mierea să fie înlocuită cu fructe, legume sau proteine"

Achizitionarea mierii poliflore, transportul si distributia acesteia in gradinite si scoli pot fi contractate si de catre consiliile judetene si locale, cu asistenta directiilor pentru agricultura.

Miere pentru elevii din clasele I-IV și de la grădiniță. Leon Dănăilă: "Ar fi bine ca mierea să fie înlocuită cu fructe, legume sau proteine"

Prescolarii si elevii claselor I-IV ar putea primi in fiecare luna, incepand de anul viitor, cate 350 de grame de miere, potrivit unui proiect de lege aprobat marti de Senat si care merge la Camera Deputatilor, for decizional.

Mierea va trebui sa fie ambalata in borcane cu capac verde si va trebui sa provina de la producatori locali, conform proiectului.

"In legea de baza (509/2006 - n.red.), fondurile urmau sa fie asigurate de catre Ministerul Educatiei. In acest moment, am gasit sprijin la Ministerul Agriculturii si responsabilitatea desfasurarii acestui program a fost preluata de catre acest minister, din fondurile sale. Propunerea modifica si modul in care se va acorda acest supliment copiilor, respectiv, in borcanele in care incap 350 de grame de miere de albine, care se vor distribui o data pe luna.

Mierea de albine este un stimulent si este, practic, un medicament care mareste imunitatea copiilor. Sunt foarte multi copii, care nu stiu gustul mierii de albine si nu cred ca este o cantitate mare, nu poate sa le faca rau, nu le ajunge decat maximum o lingurita de miere pe zi", a spus presedintele Comisiei pentru Agricultura, Doina Silistru.

Senatorul PNL Leon Danaila a afirmat ca acest supliment ar trebui inlocuit cu fructe, legume sau proteine, care sunt mult mai benefice pentru copii, precum si cu o sticla de apa de baut, a carei lipsa duce la aparitia, intre altele, a "tulburarilor de memorie si la afectarea starilor emotionale".

"S-a constatat statistic ca in tara noastra, fata de media europeana, numarul elevilor hiperponderali si obezi depaseste media, asa incat administrarea unui carbohidrat in plus fata de ceea ce consuma elevii la ora actuala nu cred ca este benefica. Dupa parerea mea, ar fi bine ca aceasta miere sa fie inlocuita cu fructe, legume sau proteine, care sunt mult mai benefice pentru copii.

Daca noi cream elevi hiperponderali sau obezi, acestia vor deveni viitori bolnavi diabetici, cu ateroscleroza si cu boli cardiace (...). Mai bine, banii sa fie alocati pentru cumpararea de rechizite scolare", a adaugat senatorul liberal Leon Danaila.

Achizitionarea mierii poliflore, transportul si distributia acesteia in gradinite si scoli pot fi contractate si de catre consiliile judetene si locale, cu asistenta directiilor pentru agricultura.

Senatul a fost prima camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...